İçişleri Bakanlığı’nın yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderdiği genelgede yer alan, cadde ve meydanlara kişi limiti getirebilme uygulaması ilk kez İstiklal Caddesi’nde hayata geçirilecek.

Yeni koronavirüs tedbiri: İstiklal Caddesi’ne kişi limiti getirildi!

İçişleri Bakanlığı’nın yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderdiği genelgede yer alan, cadde ve meydanlara kişi limiti getirebilme uygulaması İstiklal Caddesi’nde hayata geçirilecek.

Son Kabine toplantısındaki kararlar içinde yer alan kalabalık cadde ve meydanlara kişi limiti getirme uygulaması İstiklal Caddesi’nde uygulanacak. Caddede yarından itibaren en fazla 7 bin kişi bulunabilecek.

Alınan kararı, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, kişisel Twitter hesabından paylaştı.

Demirrelli, şu bilgileri verdi.

“Değerli İstanbullular yarından itibaren koronavirüs tedbirleri kapsamında, insan yoğunluğundan kaynaklı bulaş riskini azaltmak için İstiklal Caddesi’ne girişleri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sınırlandırdık.

Caddenin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanına kadar olan kısmında aynı anda 7000 kişi bulunabilecek ve yoğunluğun artması durumunda girişleri geçici olarak durduracağız.

Aynı zamanda yüz yüze gelecek şekilde yürümenin bulaş riskini daha da artırması nedeniyle tramvay yolu orta nokta kabul edilerek herkesin sağdan yürümesine karar verdik. Kısıtlama yarın saat: 10.00’dan itibaren yürürlüğe girecek.

Caddenin kalabalık olması ve bulaş riskini azaltmak için bu kararı almak durumunda kaldık. Caddedeki tüm esnaf ve işyeri sahiplerimizden, vatandaşlarımızdan ve gezmeye gelen tüm yabancı misafirlerimizden bizi anlayışla karşılamalarını ve bu kısıtlamalara uymalarını bekliyoruz.”

Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar şöyle:

yeni-koronavirus-tedbiri-istiklal-caddesi-ne-kisi-limiti-getirildi-812087-1.

KARAR NEYE DAYANIYOR?

Alınan bu karar, son Kabine toplantısı ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye dayanıyor. Genelgede il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının (metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenebileceği kaydedilmişti.