EYT'liler prim mağduriyeti, kısmi emeklilik, aylık bağlama oranları, staj ve çıraklık mağduriyeti, intibak, Bağ-Kur ve SGK prim adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

Yeni mağdurlar için mücadeleye devam
Fotoğraf: Evrensel

HABER MERKEZİ

Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Kayseri EYT Derneği Başkanı İsmail Yılmaztürk okudu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tüm Emekli Sen Kayseri şubesi üyeleri ve birçok sayıda siyasi parti, sendika temsilcileri basın açıklamasına destek verdi.

Açıklamada kademeli prim mağduriyeti, kısmi emeklilik, aylık bağlama oranları, staj ve çıraklık mağduriyeti, intibak, Bağ-Kur ve SGK prim adaletsizliği ve son olarak Bağ-Kur prim tescili mağduriyeti hakkında çözüm için yetkililere çağrıda bulundu. Yılmaztürk iktidara seslenerek “Çıkardığımız bu EYT yasası ile EYT’li vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözdük algısı ile ancak kendinizi kandırırsınız. Biz alın teri döken emekçi vatandaşız. Biz milletiz. EYT’liler, yaklaşan seçimlerde sonuçları belirleyecek en etkili güçtür. Bu hava ancak mayısa kadar böyle devam eder, mayısta hava değişir, bahar gelir. Bizden söylemesi” ifadelerine yer verdi.

Denizli EYT Derneği de Candoğan parkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Denizli EYT Derneği Başkanı Durmuş Kartal okudu. Kartal, "Şimdi hep birlikte madde madde analiz edelim bakalım. Yasa çıktı ama mağduriyetler giderildi mi? Ya da hangi yeni mağduriyetler oluştu tek tek inceleyelim" diyerek, EYT'lilerin çözülemeyen sorunlarını sıraladı.