Haftanın cuma mesaisi İzmir’deydi. 4 maç üst üste kaydedip teknik direktör değişikliğine giden Göztepe, Kemal Özdeş’in yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada sezonun ilk beraberliğini aldı. Takım maliyetlerini aşağıya çekmek için önce Necid ardından da Joshua John ve Stancu ile yollarını ayıran Bursaspor’da, Sakho’nun sakatlanmasının ardından forvette Umut Nayir alternatifsiz kaldı. Timsahların üçüncü bölgede verimli olabilmesi için forvet ve kanat rotasyonunu güçlendirmesi gerekiyor.

Rizespor ile Alanyaspor’un birer penaltı kaçırdığı maçta puanları karşılıklı birer gol atarak paylaşıldı. Ligimizde her puan kıymetli ancak üst üste dördüncü beraberliğini alan Rize’nin acilen galibiyete ihtiyacı var. Evinde dişine göre rakiplere puan kaybetmesi ilerisi için umut vermiyor. Rakibiyle arasındaki puan farkını korumayı başaran Alanyaspor dört haftadır deplasmanda gol atamıyordu.

Hakan Keleş’in Sivasspor’u kazanmaya alıştı. Genç teknik adam yönetiminde 5 maçta 13 puan toplayan Yiğido Avrupa hayali kurmaya başlıyor. Deplasmandaki farklı mağlubiyet Ankaragücü’nün üç puan hasretini beş maça çıkartırken Pandora’nın da kutusunu açtı. Sonuç başkent temsilcisini imkansızlıklar içinde SüperLig’e taşıyan ve takımına ilk 16 haftada kadro kalitesinin üzerinde performansla hatırı sayılır puan toplatan İsmail Kartal ile yollar ayrıldı. İstikrar arapça kökenli ama dilimize bu kadar da yabancı olmamalı!

Konya - Kasımpaşa karşılaşmasını izleyen futbolseverler birbirinden tamamen farklı iki devre izlediler. İlk yarı her iki takım kontrollü elden bırakmayınca golsüz sona erdi. İkinci yarının başında Jahoviç’in attığı gol maçın seyrini değiştirdi.

İzlemesi keyifli bol ve gollü geçen ikinci 45 dakikanın kazananı Konya oldu. Bu galibiyet Aykut Kocaman’ın gelişiyle ivmelenen Konya’yı Avrupa vizesi için iştahlandırırken, Kasımpaşa’nın şampiyonluk hayallerinin üzerine toprak serpti.

Lider Başakşehir’in son şampiyon Galatasaray’ı ağırladığı karşılaşma 1-1 sona erdi. Haftanın diğer maçları Başakşehir’in lehine sonuçlanınca Galatasaray ile berabere kalıp puan farkını korumanın kıymeti arttı. Galatasaray geçen sezon lider girdiği 16. haftada kaybedince Başakşehir’in bir puan gerisine düşmüş, GS yönetimi de bu başarısızlığın faturasını Tudor’a kesip Fatih Terim ile anlaşmıştı. Başakşehir bu sezonun aynı haftasında geçen seneden 1 puan fazla topladı, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray ise 8 puan gerisinde...

Erol Bulut geçen sezon futbolseverlerin hayatından çaldığı 90 dakikaların diyetini ödemeye devam ediyor. Yeni Malatyaspor bu hafta ligin sürpriz takımlarından Antalyaspor’u Boutaib’in golleriyle 2-0 mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi. İlk 15 haftada 26 puan toplayarak performansıyla göz dolduran Antalya, sezonun en etkisiz maçlarından birini oynadı. SüperLig’in ikinci yarısının zorluk derecesi düşünüldüğünde 35 puan toplamayan hiçbir takım rahata ermiş sayılmaz.

4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayıran Kayserispor, Hikmet Çetin yönetiminde çıktığı ikinci maçını da kazandı. Üç puanı getiren vuruşun sahibi Asamoah Gyan Kayseri’deki en değerli golünü attı. UEFA Avrupa Ligi’ne puan alarak veda eden Akhisar, yorgun çıktığı maçta puan alamayıp ateş hattına yanaştı.

Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki keyifli mücadele 2-2 sona erdi. Ünal Karaman Trabzonspor’a oynattığı oyun umut veriyor. Camiasının efsane kaptanına herkesten esirgediği sabrı göstermesi gerekiyor. Beşiktaş sezon başında yapması gereken kadro maliyetlerini ve yaş ortalamasını düşürme operasyonunu gecikmeli yapmanın sancılarını yaşıyor. Kendi evinde seyircisinin önünde iki farklı geriye düşmesinin nedenlerini ortadan kaldırırken, o çukurdan çıkıp maçı kazanabilecek hale gelmesini sağlayan özelliklerini de geliştirmesi gerekiyor.

Değil Fenerbahçe, hangi ligden hangi takım olursa olsun dolu tribünler önünde coşkulu oynayarak ilk yarıyı 2-0 önde kapatıp maçı kazanamıyorsa bu durumun mazereti olamaz. Erzurum karşısında Fenerbahçe ilk yarıda tüm sevenlerin ağzına bir kaşık bal sürüp umut dağıtırken ikinci yarıdaysa “ne kadar umutlanırsanız umutlanın hiçbir şey değişmeyecek” mesajı verdi. Bu büyüklükteki kulüpleri yönetmeye talip oluyorsanız sadece kulübün finansal kurgusundaki hataları düzelterek camianın desteğini arkanıza alamazsınız. Erzurumspor’un Kadıköy’den son dakika golüyle aldığı puanın önemi sezon sonunda anlaşılacak.

***

Haftanın golü: Emre Kılınç
Haftanın en şık gol vuruşu Emre Kılınç’ın aşırtmasıydı.

Haftanın takımı: Yeni Malatyaspor
Lig ikinciliğine kadar yükselen Yeni Malatyaspor haftanın takımı oldu.

Haftanın teknik direktörü: Hakan Keleş
Sivasspor’un başında çıktığı 5 maçta mağlubiyet görmeyen ve haftanın en farklı galibiyetini alan Hakan Keleş.

Haftanın oyuncusu: Robinho
İkinci baharını yaşayan ve şimdiden ara transfer döneminin çok konuşulan oyuncusu olmayı başaran Robinho haftanın en iyisi oldu.

yeni-malatya-nin-zirve-yuruyusu-543707-1.