Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bugün yayımlanan yazısında Avrupa'nın Erdoğan'dan korktuğunu iddia etti

Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni: Sen Avrupa, korkuyorsun bizden, Erdoğan'dan...

AKP'ye olan yakınlığıyla ve gerici haberleriyle biline Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, dünya düzenin, tarihin ve milletlerin değiştiğini ancak Avrupa'nın kibirli tutumunun değişmediği iddia etti. Karagül, Avrupa'ya "sen" diye seslenerek, "Bizden, milletimizden, Erdoğan’dan, Türkiye’nin seçtiği yeni yoldan, büyük hesaplara girişmesinden, büyük iddialarla öne çıkmasından korkuyorsun" diye yazdı.

Karagül'ün "Erdoğan ‘kapağı’ için size kim, ne kadar para ödedi? Korkuyorsun Avrupa, daha çok korkacaksın!" başlığıyla bugün yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"...Sen Avrupa! Kibrinle batacaksın. Başka milletlere saygısızlığınla batacaksın. Başka ülkelere yaptığın kötülükle batacaksın.

Senin diktatör dediğini dünya seviyor, senin iyi dediğinden bütün dünya kuşku duyuyor. Senin doğru dediğinin yanlış, yanlış dediğinin doğru olduğuna inanıyor herkes.

Tarih değişti, milletler değişti. Dünya düzeni değişti, sen hala aynı kibirli, aynı ihtişam hayallerinle dünyada bir şeyleri değiştireceğini sanıyorsun.

Sen Avrupa, korkuyorsun. Bizden, milletimizden, Erdoğan’dan, Türkiye’nin seçtiği yeni yoldan, büyük hesaplara girişmesinden, büyük iddialarla öne çıkmasından korkuyorsun. Sana “Erdoğan diktatör” dedirten şey, demokrasi değil, özgürlük değil, insan hakları değil. Sen onları umursamazsın bile. Sen onları sadece satarsın. Seni bu hale getiren korku Avrupa..."