Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Yeni Şafak gazetesinin belediyeyi hedef gösterdiği haber hakkında "İftira ve düzmece senaryolar ile hayır işlerini bile kriminalize etme çaresizliği" ifadelerini kullandı

Yeni Şafak, Kars Belediyesi’ni hedef gösterdi

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlığıyla yayımladığı “haberle” Kars Belediyesi ve Eşbaşkan Ayhan Bilgen’i hedef aldı. Korona dolayısıyla yoksullara ulaşmak amacıyla belediyenin desteklediği “Kardeş Aile Kampanyasını” hedef alan gazete, “HDP’li Kars Belediyesi, öldürülen, yaralanan ya da cezaevinde bulunan PKK’lıların ailesine doğrudan yardım ulaştıramayınca çareyi ‘kardeş aile’ formülünde buldu. Belediye Almanya merkezli sözde ‘Kürt Kızılayı’na liste gönderiyor, sözde kuruluş da ailelerin örgütten kopmaması için onlara Avrupa’dan bağışçı buluyor” şeklinde iddialarda bulundu.

Dokuz8Haber'de yer alan habere göre; Gazete ayrıca Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen hakkında ise “Dosyası kabarık” başlığıyla bir bölüm açarak Bilgen, hakkında daha önce açılan soruşturma ve dosyaları da habere ekledi.

Habere tepki gösteren Bilgen, “İftira ve düzmece senaryolar ile hayır işlerini bile kriminalize etme çaresizliği. Eskiden Yeni Şafak ve bazı muhafazakar gazeteler imamın keçisi çalındığında ‘İmam keçi çaldı’ diye haber yapılmasından rahatsız olur tepki verirlerdi. Şimdi o rolü kendileri oynamaktan memnunlar” dedi.

Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca da “Yerel yönetimlerin görevi nedir, sorusunun cevabını veren, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde çalışmalarımız ve belediyemiz hakkında yalan haber yapma çaresizliği” şeklinde tepki gösterdi.

Belediye, Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.