Yeni Şafak gazetesi, bugünkü manşetinde tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs salgınına karşı 'zeytin yaprağı' önerdi. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, "Yeni Şafak’ın “Koronaya karşı zeytin yaprağı” manşeti, halk sağlığını tehlikeye atan, haberciliğin hiçbir kuralına uymayan bir haber" diyerek tepki gösterdi.

Yeni Şafak'tan bilimi hiçe sayan manşet: 'Koronaya karşı zeytin yaprağı'

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, bilim dışı haberlerine bir yenisini daha ekledi.

'Gazete' bugünkü manşetinde tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı çözüm için 'zeytin yaprağı' önerdi!

Modern tıbbın hedef alındığı söz konusu 'haber'de, "Modern tıbbın koronavirüs salgını konusunda acziyeti ve tek kurtuluş olarak etkileri ve yan etkileri tam olarak bilinmeyen aşılara yönlendirmesi insanlığı yeni arayışlara itti" iddiasında bulunuldu.

Haberde şunlar ifade edildi: "Araştırmalar dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağının Kovid-19’a çâre olduğunu ortaya koyuyor. Zeytin yaprağı ve yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein (oleuropein) maddesi, koronanın bulaşmasını önlediği gibi tedavi edilmesini de sağlıyor."

yeni-safak-tan-bilimi-hice-sayan-manset-koronaya-karsi-zeytin-yapragi-809156-1.

Yeni Şafak'ın haberinde, "Zeytin yaprağı ve taze yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda tedavisini de kolaylaştırıyor" iddiasında bulunuldu.

"Binlerce kişide yapılan denemeler, zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediğini ortaya koydu" denilen haberde, "500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı" ifadeleri kullanıldı.

BİLİM HİÇE SAYILMIŞ

Yeni Şafak'ın haberine medya ombudsmanı Faruk Bildirici tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bildirici, bilimin hiçe sayıldığını söyledi.

Bildirici'nin açıklaması şöyle: "Yeni Şafak’ın “Koronaya karşı zeytin yaprağı” manşeti, halk sağlığını tehlikeye atan, haberciliğin hiçbir kuralına uymayan bir haber. Bilim hiçe sayılmış..."