Yeni Şafak’tan tuhaf iddia: Savcı Kiraz'a Grup Yorum dinletilerek işkence edildi

Hükümete en yakın gazetelerin başında gelen Yeni Şafak, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKC eylemcileri tarafından Berkin Elvan cinayeti soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ile ilgili herhangi bir şekilde gündeme gelmeyen yeni iddialar ortaya attı.

DHKC üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un müzakereler sırasında savcı Kiraz’a kötü muamele yaptığı iddia edilen haberde, “astıkları flamalarla 'karargah evi'ne çevirdikleri odada talepleri gerçekleşmedikçe sinirlendi ve Savcı'nın vücudunu kesici aletle yaraladı. Savcı’ya işkence müziği olarak da Grup Yorum’un parçalarını dinletti” ifadelerine yer verildi.

Oysa müzakere ile ilgili detaylarda Grup Yorum çalındığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyordu. Benzer şekilde, Kiraz’ın yaralandığı ya da otopsi sırasında vücudunun belirli bölgelerinde kesik izine rastlandığı bilgileri de herhangi bir resmi açıklamada yer almadı.


YAYLA’NIN ANNESİNİN SÖZLERİNE GÖNDERME
Haberde, DHKC eylemcilerinden Şafak Yayla’nın annesinin oğluyla yaptığı son telefon konuşmasında kendisini Grup Yorum konserine davet ettiğini söylemesine göndermede bulunuldu.

30’ncu yıldönümünü kutlamaya hazırlayan Grup Yorum’un Gezi Direnişi’nde ön safta olduğu vurgulanan haberde, “sağ sol ayrımı yapmadan bütün öğrenci evlerinde dinlenen Nesimi, Pir Sultan Abdal, Aşık Mahzuni gibi isimlerin türkülerini bize sevdiren Grup Yorum'un bundan böyle ne zaman bir parçası çalsa aklımıza Savcı Kiraz'ın odasından yükselen işkence marşları ve ona yapılanlar gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak ayrıca, Adliye operasyonundan sonra hükümet ile havuz medyasının elele hedef tahtasına koyduğu CHP ve Doğan Medyası’nın da Grup Yorum’u desteklemeleri yerden yere vuruldu.

Berkin soruşturmasındaki şüpheli polislerin isimlerinin açıklanması talebi yerine getirilmeyen iki DHKC eylemcisi ve savcı Kiraz özel harekâtçılar tarafından düzenlenen operasyonda yaşamını yitirmişti.