Yeni sezonda iki prömiyer birden

Kültür Sanat Servisi

DasDas, tiyatroseverlerle yeniden kendi sahnesinde buluşmaya hazırlanıyor. Yepyeni prodüksiyonları, tiyatro sezonunda kapalı gişe oynanan oyunları ve konserleriyle DasDas, özlenen kültür sanat ve eğlence hayatını ziyaretçileriyle buluşturacak.

DasDas aynı zamanda yeni sezonu iki yeni oyunla açıyor. Usta sanatçı Metin Akpınar süpervizörlüğündeki yeni oyunu ‘Deli Bayramı’ ve DasDas’ta oynanacak ilk Shakespeare oyunu ‘Romeo ve Juliet’ için de gün sayıyor.

DasDas’ın Ekim programından bazıları şöyle:

• 1 Ekim Cuma/20.30: Deli Bayramı
Turgut Özakman’ın 1987 yılında kaleme döktüğü efsane eser ‘Deliler’in günümüze uyarlanmış hali olan ‘Deli Bayramı’nda tüm karakterler, bu sefer DasDas’ı ele geçiriyor.
• 7 Ekim Perşembe/20.30: Cimri
Semaver Kumpanya’nın Tansu Biçer yönetmenliğindeki efsaneleşmiş oyunu, ünlü yazar Molière’in kült eseri ‘Cimri’ye ev sahipliği yapacak.
• 8 Ekim Cuma/20.30: Cyrano de Bergerac
Kumbaracı50’nin Yiğit Sertdemir yönetmenliğindeki ‘Cyrano de Bergerac’ adlı müzikli oyununu ağırlayacak.
• 10 Ekim Pazar, 31 Ekim Pazar/17.00: Anadolu Efes Katkılarıyla: Westend/Batının Sonu
Moritz Rinke imzalı oyunda izleyenler, Eduard ve Charlotte’un şehirden uzakta lüks bir mahalledeki evlerinde eski dostlarını ve komşularını ağırladıkları ilginç geceye tanıklık ediyor.
• 15 Ekim Cuma/20.30: Romeo ve Juliet
Shakespeare’ün ünlü eseri, iki düşman ailenin birbirine âşık gençlerinin imkânsız aşk hikâyesini konu alan ‘Romeo ve Juliet’ ilk kez DasDas’ın sahnesine taşınıyor.