“Laiklik” deyince burun kıvıran kimi saf liberal ve dönek solcuların AKİT’in niyeti belli iftiracı/küfürbaz adamı ölünce verdikleri tepkiler kızdırıyor insanı. Karakaya denen kişiyle birlikte akil olacaksın, hemen her dönemde bu kişiyle birlikte saf tutacaksın, sonra da öfkeleneceksin. Yahu siz aynı dünyanın insanısınız. Ekranda, gazetelerde, akademide yan yana yol aldınız… Dürüst olayım ne RTE, ne de AKİT’in adamına kızıyorum, asıl alçak sizsiniz. Okur-yazarlığınızı, bilginizi, görgünüzü, ilişkilerinizi, bilerek isteyerek kendinizi sattınız. Şimdi zırlıyorsunuz… Tiksiniyor insan…
AKİT’in adamı ölünce Kılıçdaroğlu hemen telefona sarılmış. Soru şu: Türkan Saylan’a ağzına gelen her küfrü eden bu kimseye taziye dileme hakkını nerden buluyor Kılıçdaroğlu? Eğer bir siyasi parti lideri olmasa diyeceğim olmaz, kişisel tercihtir. Ama her dört kişiden biri size oy verdi. Onların rızası var mı bu özür için. Hangi hakla yapıyorsunuz bunu. Laik, ilerici, uygar, cumhuriyet değeri taşıyan, solda yer alan herkese küfür eden, hedef gösteren bu adama taziye dileme hakkını nereden buluyor Kılıçdaroğlu? Hangi koltukta olduğunun farkında mı Kılıçdaroğlu? Memleketin gericiliğin pençesinde kıvrandığı şu günlerde hangi hakla, kim adına bu telefonu açıyor? Çevresinde yer alan cemaatçi, dönek, liberal, dalkavuk vekillerden, danışmanlardan olsa gerek!
Gelelim genelkurmaya. Öteden beri gericilere koltuk değneği olan; 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, e-muhtıra ile dinciliği iktidarda tutan; askerleri kumpasla içeri tıkıldığında bir avukat göndermeye cesaret edemeyen, cemaate tüm sırları anahtar teslim veren genelkurmaya… AKİT’in adamının hiç boynu bükülmemiş, hep dik ve ilkeli davranmış öyle mi? Mustafa Kemal’in ordusuydunuz öyle mi? Laik memleketin düzenini koruyordunuz, öyle mi? Ülkenizde iç savaş yaşanıyor farkında mısınız? Saltanat geldi, savaş tamtamları çalınıyor umurunuzda mı? Gerçek haysiyetli gazeteciler içeride duyuyor musunuz? AKİT Türkan Saylan için: “Subaylara öğrenci kızları peşkeş çekiyor” dedi, anımsıyor musunuz? Pezevenk yani Türkçesi! Bu lafı yuttunuz mu? AKİT’in adamı o gazetenin başındaydı. Siz arayıp taziye dilediniz! Yani tüm bunları onaylıyorsunuz öyle mi? Emeklilik, yaşlılığı güzel konutlarda bir eli yağda bir eli balda geçirme kaygısı olsa gerek!
RTE ve Davutoğlu’nun bu AKİT adamının cenazesinde en önde safta tutması doğal, bunu anlıyorum, kızmıyorum. Hatta tam da Karakaya cumhurbaşkanı olsa, RTE o yazıları yazar, o tutumları alırdı onu da biliyorum. Ama size ne oluyor ey genelkurmay, ey Kılıçdaroğlu hangi hakla telefon açıyorsunuz, taziye diliyorsunuz? Topluma kin tohumları eken, bölücülüğü görev sayan bu AKİT adamına ne gibi borcunuz var? Yoksa Hitler düzeninden mi korkuyorsunuz? Merak etmeyin insanın vicdanından daha büyük yargıç, sürgün yoktur. Yarın sokağa çıkamaz hale gelirsiniz. İnanın ne RTE’e ye, ne Davutoğlu’na, ne onların kalemşörlerine kızmıyorum. AKİT görevini yapıyor. Siz de yapıyorsunuz anlaşılan!
Son bir söz de yeni vesayet merkezi başkanı için…
Liberaller, dönek solcular sayesinde Görmez bey yepyeni bir vesayet kurumunun başına oturdu, hayırlı uğurlu olsun. Görmez bey, malum kör olduğu için önünü göremiyor. Aklı, vicdanı kör artık! Burnunun dibinde işlenen din cinayetlerine sessiz. Ha IŞİD ha Suudi katiller, ikisi için de tek laf edemiyor. Varsa yoksa kırmızıçizgisi olan Alevilerin nasıl ibadet edeceği. Bir kişi çıkıp “sana mı soracağız, sen kimsin?” diyemiyor.
Görmez beyin gücü ancak mazluma yetiyor. Alevi evleri işaretlendiğinde sus pus, çocuklar öldüğünde dilini yutmuş durumda, “af edersin Ermeni” deyince RTE oralı değil. Tek derdi Alevi nasıl inanacak. Sana ne vicdanı Görmez sana ne! Allah, din senin tekelinde mi? Yavuz kafası yine iktidar işte. Diyanet darbesi gerçekleşmiş kimsede ses yok! Liberaller, dönek solcular işte bu kafayla mücadele için laiklik gerekiyordu anladınız mı şimdi? İnanın Görmez’e kızmıyorum, bu entelektüel ihanet çetesi esas sorumludur.
Geldik zurnanın zırt dediği yere…
RTE’nin söylediği gibi Hitler düzeninin arifesindeyiz ve kimi postal meraklılarının sandığı gibi ordu laik falan değil, kimseyi kurtaracak hali de yok! CHP tamamen kimliğini yitirmiş durumda. Liberal ve dönek solcular her devrin insanı. Artık karşı devrim süreci tamamlandı. (HDP ile ilgili ayrıntılı bir yazı kaleme alacağım o ayrı) Oynak zeminde kim kimdir birbirine karışmış durumda ve her gün kan akıyor!
Artık bu maskeli balo bitsin de görelim gerçek yüzünüzü!
Diyeceksiniz ki “ne yapacağız?”…
Hele bir gerçekle yüzleşip, sindirin, sonra konuşuruz!