İstanbul Başsavcılığı tarafından Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editör Semiha Alankuş ifade vermeye çağrıldı. Semiha Alankuş savcılık ifadesinin ardından, Ferhat Çelik ve Aydın Keser ise hakimlik sorgusu ardından serbest bırakıldı

Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser serbest bırakıldı

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel'in ardından, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve gazete çalışanı Semiha Alankuş da ifadeye çağrıldı.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, haberi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Çelik paylaşımında, "Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından saat 14.30’da ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne çağrıldım. Benimle birlikte Yazı İşleri Müdürümüz Aydın Keser ve çalışanımız Semiha Alankuş da ifadeye çağrıldı" diye yazdı.

yeni-yasam-gazetesi-genel-yayin-yonetmeni-ifadeye-cagrildi-697649-1.

Editör Semiha Alankuş savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser tutuklanma talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İki isim, sulh ceza haklmliği sorgusunun ardından adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ve muhabir Hülya Kılınç savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmıştı.

Barış Terkoğlu kararın ardından, "Bugün bir çetenin bizi susturma kararı yüzümüze okundu ama susmayacağız" demişti.

Terkoğlu'nun tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da savcılığa ifade vermişti.

Pehlivan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilmişti.

Fotoğraf: Yeni Yaşam Gazetesi