Yeni yıl indirimleri aldatmaca

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni yıla bir ay kala yeni yıl indirimleri başladı. Fakat bu indirimlerin birçoğu tamamen aldatmacadan ibaret” dedi.

Birçok marka ve büyük mağazanın bir ay önceden fiyatları şişirip ‘yeni yıl indirimi’ adı altında eski fiyata indiğini kaydeden Palandöken, “Ya da normal fiyatın üzerine yapıştırdıkları indirim etiketine zamlı fiyatları yazıyorlar. Yaz, kış, sezon sonu, garaj, bayram, yılbaşı gibi yılın her ayında ve her haftasında indirim olmaz” ifadelerini kullandı.

Dükkânların suyu mu çıktı?
Yazılı açıklamasında yurttaşlara yeni yıl indirimlerine karşı uyanık olma çağrısı yapan Palandöken, “İndirim aldatmacalarında bir başka seçenek ise çok büyük puntolarla vitrin camlarına ve reyon üzerlerine yüzde 50-70 indirim yazmak ve altında küçücük bir not ile yüzde 50’ye ve 70’e varan indirimlerle diye eklemek. Hâlbuki tüm mağazada ya da o reyonda sadece birkaç ürün gerçekten yüzde 50 indirimli, diğerleri ise yüzde 10-20 civarı. Tamamen müşteri çekmek için algıyı değiştirme amaçlı yapılıyor. Bununla birlikte garaj indirimlerinde de yüzde 80’e varan indirimler şeklinde tamamen pazarlama taktiği ile satış yapılıyor. Dükkânların suyumu çıktı veya garajda satışa sunulan ürünler özel mi üretiliyor?” diye sordu.

Yurttaşların çok az bir kısmının indirim kampanyalarındaki bu tuzakların farkına varabildiğini kaydeden Palandöken, “Gerçekten indirimli mi yoksa aldatmaca mı ikilemini yaşamamak için vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bildikleri ve tanıdıkları esnafımızı tercih edebilir” dedi.