Yeni yıla evde girmek istemeyenler, belediyelerin düzenlediği etkinliklerle meydanları dolduracak. İstanbul’da kutlamaların merkezi Ortaköy sahili olacak. Yeni yılın ilk günü ise ulaşım ücretsiz

Yeni yıl  meydanlarda karşılanacak

Koskocaman bir yılı geride bırakıp yeni yıla girmenin heyecanı tüm yurdu sardı. Yılbaşını evde geçirmek istemeyenler meydanlarda düzenlenen etkinliklerle coşkulu bir gece geçirecek.

Bu gece İstanbul’da yeni yıla özel programların düzenlendiği adreslerin başında Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy geliyor.

İstanbul’da kutlamaların merkezi Ortaköy sahili oldu. Deniz yüzeyine kurulacak platformda saatler 24.00’ü gösterdiğinde başlayacak havai fişek gösterisiyle yeni yıla girilecek. İETT ek seferler koyup, bazı metro seferlerini 24 saate çıkardı. 22:00-06:00 saatleri arasında 17 hatta, 125 araç ile 672 ek sefer düzenlenecek. Metrobüs hattında da bu gece için ek seferler konuldu.

BEŞİKTAŞ'TA 4 FESTİVAL

Beşiktaş, yeni yılı dört farklı alanda düzenlenecek sokak festivalleriyle karşılayacak.

  • Konserler, gösteriler, özel şovlar ve birbirinden farklı performansların sergileneceği sokak festivalinin bir kolu Abbasağa Parkı olacak. Saat 20.00’de Pandomim, Jonglör ve Bubble Show gösterisiyle etkinliğin başlayacağı parkta komedyen Cem İşçiler, Stand Up gösterisiyle katılımcılara eğlence dolu anlar yaşatacak. Gecenin sonunda müzisyen Cem Doğan şarkılarını seslendirecek.
  • Dikilitaş Mahallesi’nde ise Dilek Çelebi ile Doğaçlama Tiyatro Ligi sahne alacak. 23.00’te Faik Pala konser verecek.
  • Kutlamaların bir diğer adresi de Karanfilköy Şenlik Alanı olacak. Saat 20.00’de başlayacak kutlamalar, tiyatro doğaçlama ekibinin sahne almasıyla devam edecek. Katılımcılar gecenin sonunda Şarkıcı Tuğçe Haşimoğlu’nun şarkılarıyla coşacak.
  • Sanatçılar Parkı’nda ise eğlence, saat 19.30’da DJ Onur Alp’in performansıyla başlayacak. Ardından Öykü Can Kösedağ ve Büşra Alnıtemiz sahne alacak. Son olarak sanatçı Feridun Düzağaç sevilen parçalarını seslendirecek.
  • Kadıköy Belediyesi, 2020’ye Kalamış Parkı’nda düzenlenecek Buzfest ile giriyor. Buz pisti, kayma yolu, kaydırak gibi eğlencelerin yanı sıra, mini konserlerin düzenleneceği etkinlik bugün başlayacak, 2 Şubat’a kadar devam edecek.

KUTLAMALARIN MERKEZİ CUMHURİYET MEYDANI

  • Işıltılı caddeleriyle dikkat çeken İzmir’de kutlamalar günler öncesinden başladı. Kutlamaların merkezi Cumhuriyet Meydanı seçildi. Konser saat 22.30’da Ozan Doğulu konseriyle başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro, tramvay, İZDENİZ vapurları ve otobüslere ek sefer görevi verdi. Böylece kutlamalara katılacak olan vatandaşlar, toplu ulaşımı kullanarak rahat bir şekilde konser alanından evlerine ulaşabilecek.
  • Antalyalılar bu gece Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. Yılbaşına özel süslenen alan bugün saat 11.00- 22.00 saatleri arası açık olacak. Yeni yılın ilk dakikalarında ise gece havai fişek gösterileriyle renklenecek.
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu akşam Özgecan Aslan (Barış) Meydanı’nda saat 19.00’da DJ Performansı ile başlayacak program, saat 21.00’de Özgün Sanat Atölyesi Grubu’nun konseri, saat 22.00’de Grup Zor konseri ile devam edecek. 2020’ye girildiği dakikada ise havai fişek gösterisi düzenlenecek. Dilek balonlarının da havalanacağı yılbaşı gecesi özel programı saat 02.00’de son bulacak.

1 OCAK'TA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre yarın ulaşım ücretsiz olacak. Öte yandan belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının, 2020 yılının tüm dini ve resmi bayramları, sınav günleri, okul açılışı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz hizmet vereceği belirtildi.