Yeni Zelanda'da, Beyaz Ada'daki Whakaari Yanardağı 18 yıl sonra ilk kez lav püskürttü. Bölgede bulunan çok sayıda turistin yaralandığı, ölü sayısının 5'e yükseldiği belirtildi

Yeni Zelanda’da yanardağ patladı: 5 ölü

Yeni Zelanda’nın Beyaz Ada’daki Whakaari Volkanı faaliyete geçerek lav püskürtmeye başladı. Bölgede bulunan çok sayıda turistin yaralandığı, ölü sayısının 5'e yükseldiği duyuruldu.

Radyo Yeni Zelanda'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yerel saatle 14.30 (TSİ 04.30) sularında kül bulutu yükselmeye başlayan yanardağın çevresinde yaralananların, bölgeyi ziyaret eden turistlerden olabileceği belirtildi. New Zealand Herald gazetesinin haberine göre turistler, bir yolcu gemisiyle günübirlik bir tur için adayı ziyaret ediyordu.


Adaya yakın bir bölgeden çekilmiş olan patlama anına ait video sosyal medya üzerinden yayıldı.

Yeni Zelanda polisi, gece yarısı Whakaari Volkanı’ndan kül bulutlarının yükseldiği ve o sırada volkanın civarında yaklaşık 50 kişinin olduğunu belirtti. 23 kişinin adadan helikopterlerle kurtarıldığı ve kurtarma birimlerinin adaya yaklaşamadığı açıklandı.

Beyaz Ada’nın çevresinde bulunan yerleşim yerlerinde yaşayanların evlerinde kalmaları konusunda uyarı yapıldı. Polis adada bulunan kişilerin akibeti hakkında henüz tam bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Kaynak: AA, DHA