İBB tarafından mühürlenmesine rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiği Acıbadem Tibaş parkında halkın direnişi devam ediyor. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de oturma eylemi başlattı

Yeniçağ yazarı, Tibaş Parkı'ndaki kaçak inşaata karşı oturma eylemi başlattı

Üsküdar Acıbadem’deki Tibaş Parkı'nda yapımına başlanan ancak mahkemenin durdurma kararı verdiği, iktidar yanlısı bir tarikata ait yurt binasının mühürlenmemesine tepkiler devam ederken Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de inşaatın önünde oturma eylemi başlattı.

Twitter hesabından açıklama yapan Ağırel, "Üsküdar Acıbadem’de Aziz Hudayi Vakfının gasp ettiği alana yapılan inşaat, İBB nin durdurmasına rağmen hukuksuz şekilde devam ediyor. Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunuyoruz ve bu alan halkındır. Bunun için inşaat durana kadar inşaatın önünde oturacağım" dedi.

Ağırel, daha sonra yaptığı paylaşımda iBB yetkilileri, zabıta ve CHP grup başkan vekilinin geldiğini ve inşaatın durdurulduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

İstanbul 7. İdare Mahkemesi geçen günlerde AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına bedelsiz Aziz Hüdayi Vakfı’na verilen Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide süren yurt inşaatını durdurmuştu. Karar Üsküdar Belediyesi ve kaçak cemaat yurdunu yapan Diba inşaata bildirildi. Ancak buna rağmen mahkeme kararı uygulanmadı ve inşaata devam edildi. Mahallelinin baskısı sonucu kaçak inşaat durduruldu, ancak bitmek üzere olan inşaat hala mühürlenmedi.

Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra bir önceki İBB yönetimi parka ilişkin yeni bir imar planı hazırladı.