Yeniden Refah Partisi’nin seçim kararını değiştirmesiyle ülke tarihinin en gerici ittifakı da kurulmuş oldu.100 bin imza toplamak üzere cumhurbaşkanı adayı da olan Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kararını değiştirmesi yönündeki görüşmelerde "Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin rol oynadığı" öne sürüldü.

Yeniden Refah'ın seçim kararının perde arkası: Erbakan'ı kim ikna etti?
Fotoğraf: AA

Seçimlere hiçbir ittifaka dahil olmadan gireceğini açıklayan ve genel başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasını sağlayan ismin Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, önceki gün (23 Mart) temel atma törenleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte Kahramanmaraş’ta bulunan BBP Genel Başkanı Destici, bu sırada Erbakan’ı iki kez telefonla aradı ve ikna çalışması yürüttü.

Diğer taraftan parti kurmayları arasındaki görüşmeler de sürdü.

Dün de devam eden uzlaşı arayışlarının ardından YRP’nin Cumhur İttifakı’na katılım kararı kesinleşti ve ittifak protokolü, son saatte YSK’ye teslim edildi.