Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız, hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan Gülşen için “Katli vaciptir” açıklamasında bulundu. Yıldız, büyük tepki çeken paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Yeniden Refah Partili eski Başkan’dan Gülşen hakkında skandal paylaşım: Katli vaciptir

Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hukuksuz şekilde tutuklanan sanatçı Gülşen'i hedef gösterdi. Yıldız, Twitter'da "Bu kadının katli vaciptir” paylaşımını yaptı.

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, dün gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği'nce, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklandı.

Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız, Gülşen’in tutuklanmasından önce sosyal medyada tepki toplayan paylaşım yaptı.

Yıldız paylaşımında "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen Tutuklansın" ifadesini kullandı.

Yıldız, büyük tepki çeken paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Yıldız'ın hali hazırda partide resmi bir görevinin bulunmadığı, sadece üye olduğu belirtildi.

yeniden-refah-partili-yildiz-gulsen-i-katli-vaciptir-diye-hedef-gosterdi-1056610-1.

***

NE OLMUŞTU?

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yeniden hedef gösterilmişti. Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği duyuluyor.

Gülşen hakkında “mevcutlu olarak ifadeye getirilmesi” kararı verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti.

Talimat üzerine gözaltına alınan Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Gülşen, ifadeleri nedeniyle iktidar sözcüleri tarafından da 'nefret suçu' işlemekle suçlanmıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef almıştı.