Yeniden Refah Partisi'den Konya Milletvekili seçilen Ali Yüksel, 3 eşi olduğuna dair haberleri yalanladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Yeniden Refah Partili milletvekili, 3 eşi olduğuna dair haberleri yalanladı

14 Mayıs'taki genel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden Konya Milletvekili seçilen Ali Yüksel, 3 eşi olduğuna dair yapılan haberleri yalanladı.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre kendisiyle yapılan bir röportajda Ali Yüksel, '4’üncü eşe de sıcak baktığını' söylemişti. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerinde bulunan Yüksel, 2009’da Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de danışmanlığını yaptı.

Yüksel’in üçüncü eşi Dilber Yüksel ise bir kitap çalışması için verdiği röportajda, eşine 11 yaşındayken âşık olduğunu söylemiş, 4. evliliği de 'hakkı' olarak değerlendirmişti.

"BU ŞAHSIN TBMM'DE BULUNMASI SUÇTUR"

Cumhuriyet'e konu hakkında görüş veren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişinin parlamentoya taşındığını söyledi. Güllü, "Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir" dedi.

AKP SAYESİNDE MECLİS'TE

Yeniden Refah Partisi, seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girmişti. Yüzde 2.84 oy alan parti, normalde baraj altında kalacakken ittifak sistemi sayesinde 5 milletvekili çıkardı. 

YALANLAMA

İddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yüksel, "1971'de evlendiğim eşim 2005'te vefat etmiştir; 2006'da evlendiğim eşim ile de 2018 yılında boşanmış durumdayım. Hakkımızda yapılan haberler ve paylaşımlar tezvirattan ibarettir" dedi.