Seçim kararını açıklayan Yeniden Refah Partisi, önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı'na dahil olmayacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeyeceklerini aktaran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Erbakan, ilerleyen saatlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusunu yaptı.

Yeniden Refah Partisi'nden Erdoğan'a ters köşe: Fatih Erbakan aday oldu, ittifak desteklenmeyecek!
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne ilişkin kararını açıklayan Yeniden Refah Partisi, seçimşerde Cumhur İttifakı'nı desteklemeyeceklerini bildirdi. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı'nın ise Genel Başkan Fatih Erbakan olacağı kaydedildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile partisinin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne ilişkin kararını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi'nin 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde hiçbir ittifaka dahil olmayacağını bildiren Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Milli Görüş davasının erleri olarak, 69'da Erbakan Hocamızın taşıdığı ruhla aynı heyecanla Yeniden Refah Partimiz yoluna devam etmektedir. Bu yürüyüşte Yeniden Refah Partimiz büyük mesafe almıştır.

Yeniden Refah Partimiz, 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi belirleyici bir güç olarak giriyor. 'Film bitmedi, daha yeni başlıyor' demiştik. İşte Yeniden Refah Partisi'nin geldiği nokta bizleri haklı çıkarmaktadır. Milli Görüş davası kıyamete kadar baki kalacaktır. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir. Yeniden Refah Partimiz yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı istişareler sonucunda milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak gitme kararı aldık. Almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs seçiminde de Yeniden Refah Partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün başvuru yapacağım."

Erbakan, YSK çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu / AAErbakan, YSK çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu / AA

ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Fatih Erbakan, partisinin seçim kararını açıkladıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Başvuru sonrası YSK önünde açıklama yapan Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak milletvekili seçimlerine bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz biraz evvel Yüksek Seçim Kurulumuza başvurumuzu yaptım" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI İLE ANLAŞMA NEDEN SAĞLANAMADI?

Seçimlerin ikinci tura kalması halinde bir ittifak yapılıp yapılmayacağına dair soru üzerine Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde parti içinde konuşulacağını bildirdi. Erbakan, Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamamasının nedeninin sorulması üzerine, "Onları sonra zamanı geldiğinde teferruatlı olarak açıklarız, şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz böyle bir karar aldık, böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP genel başkanvekillerinin geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi’ne yönelik ziyaretlerinin ardından, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılımı için 30 maddelik teklifi gündeme gelmişti. Yeniden Refah’ın 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin AKP tarafından kabul edildiği iddia edilmişti. İktidar kanadı ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.