AKP'nin Cumhur İttifakı'na katılmaları için görüşmeleri sürdürdüğü Yeniden Refah Partisi'nin Gençlik Kolları Başkanı Güler, ittifaka katılım şartlarından bazılarını açıkladı. Şartlar arasından yer alan ailenin korunmasını ve kadına şiddetin önlenmesini düzenleyen yasanın kaldırılması talebi de yer aldı.

Yeniden Refah Partisi'nden ittifak şartları: "6284 kaldırılsın"

Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin Gençlik Kolları, dikkat çeken ittifak şartları açıkladı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün (10 Mart) Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret ederek, partinin Cumhur İttifakı'na katılımı için resmi davette bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini ifade ettiler. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmeler yapıp istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Bugün kararını açıklaması beklenen Yeniden Refah Partisi'nin Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, ittifak için istediği şartları açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, Güner'in sıraldığı şartlara göre, uzun süren mücadeleler sonucu kabulü sağlanan '6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un da kaldırılmasını istiyor.

Güner, “Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor" diyerek bir paylaşım yaptı.

Güner paylaşımında şunları sıraladı:

"LGBT derneklerinin kapatılması
Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi
6284 kalkması
Süresiz nafakanın ortadan kalması
Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi"