Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Karabükspor’u heyecan verici bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar namağlup unvanını sürdürdü

Yenilmez Aslan!

Süper Lig'in altıncı haftasını en yakın rakibinin üç puan önünde lider tamamlayan Galatasaray evinde sezona istediği gibi başlayamayan Karabükspor'u konuk ediyordu. Karabük'ün bu maçı çıkış olarak görmesi üstüne de takımın en golcü ikinci ismi Tolga Ciğerci'nin eksikliği kafalarda ufak soru işareti oluştursa da Arena'da dolu ve çoşkulu tribünler önünde rakip kim olursa olsun favori Galatasaray'dır.

Maç kadrolu açıklandığında Tudor hafta içi idmanları takip eden muhabirleri şaşırtmamış ve Bursa maçından farklı olarak sol bekte Linnes'i, Tolga'nın yerine ise Feghouli'yu tercih etmiş ve takımını 4-2-3-1 e benzer bir dizilişle sahaya sürmüştü.

Ödevine iyi çalışan Karabük'ün de katkısıyla ortaya sezonun en keyifli maçlarından biri çıktı

Sezonun en keyifli maçlarından birini izleyeceğimiz ilk dakikalardan belliydi. Galatasaray oyuna iştahlı başlamış ancak Karabükspor da İstanbul'a teslim olmak için gelmediğini yaptığı tehlikeli ataklarla göstermişti. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Galatasaray golü bulmakta gecikmedi. Rodriges'in şık ara pasında topla buluşan Linnes'in yerden sert ortasında Gommis'e gol izni vermeyen kaleci Rbyka, pozisyonu iyi takip eden Feghouli'nin gelişine vuruşunda çaresiz kalıyordu. Golden iki dakika sonra Karabükspor etkili geliyor ve Galatasaraylı futbolculara rehavete kapıldıkları anda maça ortak olacaklarının sinyalini veriyordu. 22'de Galatasaray bir köşe vuruşu organizasyonu sonunda Maicon'un kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkartıyor ancak farkın ikiye çıkması da Yatabare'nin Sarı Kırmızılı savunma oyuncularını zorlamaya devam etmesini engellemiyordu. Nitekim farkı bire indiren golü atan da Yatabare oluyordu. Tabi Belhanda'nın korkunç pasının ve o pas arasına girip kaptığı topu asiste çeviren Torje'nin de hakkını vermek gerek.

Maçın temposu ikinci yarıda da düşmedi. Latovlevici'nin Lines'in yerine oyuna girmesinin hemen ardından Rodrigues'in ceza sahasına girmeden ayağının içiyle yaptığı vuruş kale direğine çarpıp dışarı değil de ağlara gitse belki Galatasaray maçı bu kadar strese girmeden kazanacaktı. Sezonun en keyifli maçında sıra Karabük'e gelmişti. Maicon'un Yatabare'yi düşürmesiyle hakem beyaz noktayı gösteriyor, skoru eşitlemek ise Seleznyov'a düşüyordu. Tudor hemen Eren Derdiyok hamlesini yapıyor ancak üç puanı getiren golü yine Maicon atıyordu. Ancak golde Gommis başta olmak üzere Belhanda ve Feghouli'nin de katkısı vardı.

Bu maç Galatasaray'ın artıları kadar eksilerinin de altını çizdi. Ödevine iyi çalışan Karabük'ün de katkısıyla ortaya sezonun en keyifli maçlarından biri çıktı. Galatasaray geçtiğimiz hafta olduğu gibi zorlansa da kazanmasını bildi ve rakipleri birbirlerini kırarken zorlu fikstür öncesi puan kaybetme kredilerini doldurarak yoluna devam etti.