CHP Mersin Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit projelerini, belediyecilik anlayışını ve seçim çalışmalarını anlattı. Türkiye’nin bu seçimlerde değişim istediğini, değişime evet diyecek yerlerin başında da Yenişehir’in olacağını belirten Özyiğit, “Halkın ihtiyaçları doğrultusunda, halka danışarak belediyeyi yöneteceğini” söyledi. Halktan büyük ilgi gördüklerini kaydeden Özyiğit, işsizliğin en büyük problem olduğunu belirtti. • Çalışmalarınız nasıl gidiyor, halktan […]

Yenişehir değişimin başladığı yer olacak

CHP Mersin Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit projelerini, belediyecilik anlayışını ve seçim çalışmalarını anlattı. Türkiye’nin bu seçimlerde değişim istediğini, değişime evet diyecek yerlerin başında da Yenişehir’in olacağını belirten Özyiğit, “Halkın ihtiyaçları doğrultusunda, halka danışarak belediyeyi yöneteceğini” söyledi. Halktan büyük ilgi gördüklerini kaydeden Özyiğit, işsizliğin en büyük problem olduğunu belirtti.

• Çalışmalarınız nasıl gidiyor, halktan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşım esnasında eksik kaldığımız yerler elbet de var. Ama seçim çalışmalarımız da projelerimizi anlatabildiğimiz, yurttaşlarımızla bir araya geldiğimiz sıcak bir ortam da var. Dışardan baktığınız da iyi bir kampanya yönettiğimizi görebilirsiniz. Önemli olan halkla korkmadan yüze yüze konuşmak. Bundan asla çekinmedim. Eğer halkla karşı karşıya kalmaktan korkuyorsanız zamanında bir şeyleri yanlış yapmışsınız anlamına gelir. Ben her kesime korkmadan yaklaşabiliyorum. Bu doğrultu her parti seçmeninden olumlu tepkiler alıyorum.

İşsizliği yenmek için kooparatifleşeceğiz

• Yenişehir’de en büyük sorunun ne olduğunu düşünüyorsunuz ve ilk adımınız bu konuda ne olacak?

Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında olan işsizlik, Yenişehir’de de en büyük sorun. Özellikle genç işsiz sayısı oldukça fazla. Bu sorunu ortadan kaldırma açısından insanları kooperatifleştirme çatısı altında toplayarak, örgütlenmesini sağlayacağız. Bu dayanışma içerisinde insanları doğru iş bulma da ve bu bağlantı da işsizlik sorununu çözmeyi amaçlıyoruz. Yenişehir’de bu açıdan bir başlangıca imza atmış olacağız. Ülkemizde birçok yönetime örnek olabilecek bir model oluşturacağız. Birçok siyasetçinin çizdiği kadercilik politikalarına karşı Yenişehir halkı değişime evet diyecek.

• İyi bir belediyecilik sizce nasıl olmalıdır ve sizin yönetim anlayışınız nasıl olacak?

Belediyecilik anlayışımız yukardan merkeziyetçi yönetim anlayışı değil. Demokratik katılımcılığın olduğu, tabandan yukarıya doğru bir yönetim anlayışını öngörüyoruz. Benci bir anlayıştan uzak, yurttaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, onlara danışılarak fikir alışverişinde bulunduğumuz, yönetiminde halkın söz sahibi olduğu bir yönetim benimseyeceğiz. Amacımız insanlarımızın potansiyelini ortaya çıkarmak ve bilgi birikiminden doğru bir şekilde yaralanarak Yenişehir’e yakışır bir imaj vermek.

• Kültür, sanat hakkında nasıl projeler geliştireceksiniz?

Yenişehir kültür ve sanatın başkenti olma konusunda aday sayılabilir. Bu ülkeyi sanat bakımından kalkındıracak bir yer varsa bu Yenişehir’dir. Yönetime geldikten sonra tüm Türkiye’nin Yenişehir modeli diyebileceği bir uygulamadan bahsedecek. İddiamız bu, herkes Yenişehir’i tanıyacak. Bu konuda gereken her yatırımı yapacağız.

• Son olarak ne söylemek istersiniz?

Ülkemizde eğitimin önünü fırsatlarını gençlere açmadığımız müddetçe hiçbir adım ilerlemeyeceğiz. Genel iktidarın eğitim ile taşıdığı nokta ve bizim bu sürece karşı durdurabildiğimiz tek güç yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerde öyle işler yapmalıyız ki Cumhuriyet’i , geleceği, tarihimizi doğru şekilde savunan, ileri nesillere ulaştırabilen insanlar yetiştirmeliyiz. İnanıyorum ki 5 yılla da Yenişehir çok büyük işler başaracak. Yeni Türkiye’nin başlangıcında önemli bir adım olacağız.