Yepyeni ve pırıl pırıl

Hah açın milletin önünü. -Açıldı abi… Açın şimdi Kanal İstanbul’u. Ortadan böyle iyice yol yapalım. Biliyorsunuz Panama’nın panı, yani kendisini ünlü yapanı kanalıdır. Kanalıma hoş geldiniz. Burası Kanal İstanbul. Marmara ve Karadeniz’in bütün iklimini, ekosistemini birleştirecek bu güzel kanal. Canım kanal, cicim kanal.

Hah şimdi çıkartıyoruz işte borları. Borcam zaten yıllar önce gelmişti, şimdi borumuzu da çıkartalım sonra öttürürüz. Önce ötecek o madenler. Boru mu bu?

Kazdağları, İğneada ya da memleketin en güzel neresi varsa, hemen oraya nükleeri, en olmadı birkaç HES’i koyalım. Artık irade şahlandı. Ülkenin önünü kimse tutamaz. Ful artı ful yerli ve milli enerji hamlemiz gelsin. Temiz kömür diye bir şey yok, ama biz dersek olur. Ülkede kömür çıkartalım her yerden. Sonuçta memleketin taşı toprağı altın. Ha, altın demişken şu Kazdağları’ndaki altınları da çıkartalım bi zahmet.

Bankada birikmişlerinizin bir kısmına talibiz. Az sonra ben bi karar çıkartıyorum. Her vatandaş böbreğinin bir tanesini bize verecek. Böbrek bankası kuruyoruz. Dünyanın en büyüğü olacak. Vatandaşımızın böbrekleri para edecek. Yıllık gelirimizle dünyanın en süper ülkesi olacağız. Tek böbrek gitti ama dert etmeyin. Nehirlerin, ormanların o kadar gitti ama hala orman var. Demek ki böbrekler de gitse hala böbreklenebilecek bir şeyler kalabilir.

Sendikaları, STK’ları kapatalım komple. Bir işe yaramıyor bir de vatandaşa huzursuzluk veriyor. İdam geri gelsin. En azından sahada o kadar dedik, şimdi gelince sıkıntı olmasın. Alın bunları… Aaa yalnış yargılamışız. Ya kusura bakmayın, sizi de idam ettik.

Muhalefete gönül vermiş gençler nasıl da bir gece isyan ettiler. Ne sevmeyi biliyoruz, ne sabretmeyi sanırım. Herkes bir anda her şey olsun istiyor. Bir anda zengin olmak için ya Youtuber ol ya bahis oyna, bir anda mutlu olmak için ne yaparsan onu yap, bir anda istediklerin olacak mı sanıyorsun güzeller güzeli?

İki haftalık heyecanı koca bir ömür sanmalar, ölmeyi bayılmak zannedenler, hepsi bir arada. Atıyor tutuyorlar (arkadaşlarım da var aralarında), sonra birden hemen küsüyorlar. Lan olum küsüceksen aniden neden girdin topa? Hiç kafa yok. Sakin olmak yok, her şey o anda olsun istiyor insanımız. Müzik mi yapacağım, ilk albümüm Oscar alsın. O derece de kendinde değil. E kendinde, çevresinde olmayınca yaşadığı hayal kırıklığı da acayip oluyor. Bunalıma giriyor… Neyin bunalımı kardeş? İşine git, işini iyi yap. Parası olana zaten hayat karamel. Fakirlere de ucu ucuna yaşasın diye yardım ediliyor işte. Herkes memnun, herkes hayallerle yaşıyor.

Bizi bizden başka kimse sevmiyor diye düşünüyor bazıları da. Onların da kafalar karışık. Ne interneti var, ne haberi, ne bilgisi, sadece seviyor. İçten seviyor ama kendisine gösterileni seviyor. Farklı dünyaların insanları ama aynı ülkede yaşıyor herkes. Bunu kabul etmezsen, ne o seni sever, ne o dediğ sen, onun ‘o’su olursun. Anlaşmak yok, zıtlaşmak var olmuyor artık.

Meşrutiyet tam olarak neydi diye bakmaya çalıştım. Vikipedya kapalıydı. Özgürlükler ülkesi olduğumuz için hemen açılır bence.