Mersin'de günlük yayın yapan yerel gazete binasına yumurta ve boyalı protestoda bulunduğu iddiasıyla aralarında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı, 8 kişi aranıyor. CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Kilik, "Demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındayız" dedi.

Yerel gazete binasına yumurta atıldı: CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı gözaltına alındı

Mersin'de yaklaşık günlük siyasi gazete olarak yayınını sürdüren Mersin Haberci Gazetesi'nin Akdeniz ilçesi Camişerif Mahallesi'nde bulunduğu sokağa, dün öğle saatlerinde gelen 50 kişilik grup slogan attı.

Grup daha sonra da gazete binasına kalem, yumurta ve boya attı. Aralarında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de olduğu ve yalan haber yaptığı iddiasıyla tepki gösterdiği belirtilen grup daha sonra uzaklaştı.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı.

Kamera görüntülerinden protestoda yer aldıkları belirtilen gruptan CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de aralarında bulunduğu 18 kişi 'tehdit, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından gözaltına alındı. Olaya karışan 8 kişi ise aranıyor.

"DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANDIK"

Olay sonrası CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer eylemi sahiplenerek sosyal medya hesabından ‘Evet Biziz’ başlıklı bir açıklama yaptı.

Sümer yaptığı açıklamada gazete yönetimin 'yalan ve iftira haberciliği' yaptığını iddia ederek "En basit slogan eylemini saldırı, gazete basma, tehdit olarak gösteren ve bu algılardan beslenerek demokratik hakkını kullananları tehdit edenlere, ortam yaratan, prim veren bu zihniyete bugün daha güçlü daha net bir şekilde tepki vermek ve yine demokratik hakkımızı kullanmak istedik" dedi. Paylaşım daha sonra silindi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. Disiplin soruşturması başlattıklarını belirten Killik, paylaşımında, "Mersin’de yerel bir gazete ile gençler arasında yaşanan ve adli makamlara intikal eden durumla ilgili gerekli disiplin soruşturması başlatılmıştır. CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır" ifadesine yer verdi.

Kentte görev yapan diğer gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gazete önünde bir araya geldi. Olayı kınayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, protestoyu 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi.