Zonguldak’ta günlük olarak yayın yapan yerel Halkın Sesi Gazetesi’nin AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki ilişkileri konu olan haberlerine erişim yasağı getirildi. Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün, “Yargıya bu kadar açık müdahalenin olduğu dönemde alınan erişim yasağını manidar buluyoruz” dedi.

Yerel gazetenin Sedat Peker haberine erişim engeli

Aycan KARADAĞ

Ülke, günlerdir organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker’in çektiği videolar ve ortaya dökülen kirli ilişkileri tartışıyor. Yaşanan gelişmeler sonrasında AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasında ilişkilere dair Zonguldak’ta günlük olarak yayın yapan yerel Halkın Sesi Gazetesi’nin yaptığı haberlere erişim yasağı getirildi.

Selim Alan’ın belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde Sedat Peker aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Mustafa Demirkan’a ulaşarak icazet istediği yönünde çıkan haberler ve sonrasında aracıların Zonguldak’a gelerek Selim Alan’dan talepte bulunduğu iddialarını içeren haberlere Zonguldak Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, yayınlanan 4 habere erişim yasağı getirdi.

Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün, erişim yasağını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, “Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yaklaşık 15 gün önce katıldığı bir canlı yayında Cumhuriyet Savcısının yanına giderek gazetemizde çıkan haberlerle ilgili neden dava açılmadığını sorduğunu söyledi. Bu canlı yayından bir gün sonra gazetemizle ile ilgili dava daha açıldı. Yargıya bu kadar açık müdahalenin olduğu dönemde alınan erişim yasağını manidar buluyoruz” diye konuştu.

yerel-gazetenin-sedat-peker-haberine-erisim-engeli-878527-1.