Bornova Belediyesi’nin geleneksel Tohum Takas Şenliği, 10 Mayıs Cuma Günü saat 11.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Yerel Tohum Doğal Tarım” başlıklı söyleşi ile başlayacak. Prof. Dr. Tayfun Ökkaya yerel tohumun önemini, Börtü Böcek kitabının yazarı Ziraat Yüksek Mühendisi Füsun Tezcan Tarımsal Zehirlerin Zararları ve Ev Yapımı İlaçları, Üzüm-Sen Genel Başkanı Ziraat Mühendisi Adnan […]

Yerel tohumlar Bornova’da geleceğe taşınıyor

Bornova Belediyesi’nin geleneksel Tohum Takas Şenliği, 10 Mayıs Cuma Günü saat 11.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Yerel Tohum Doğal Tarım” başlıklı söyleşi ile başlayacak.

Prof. Dr. Tayfun Ökkaya yerel tohumun önemini, Börtü Böcek kitabının yazarı Ziraat Yüksek Mühendisi Füsun Tezcan Tarımsal Zehirlerin Zararları ve Ev Yapımı İlaçları, Üzüm-Sen Genel Başkanı Ziraat Mühendisi Adnan Çobanoğlu ise Üretici Gözüyle Yerel Tohumları anlatacak.

Türkiye’nin dört bir yanından yerel üreticiler, üretici kooperatifleri, vakıflar, dernekler, belediyeler ve tohum merkezleri katılımıyla gerçekleşecek. Şenlikte, yerel ve eski tohumlar yeni nesillere aktarılacak.

Kurulacak stantlarda hem tohum takası yapılacak, hem de kendi bahçelerinde organik üretim yapmak isteyen vatandaşlara tohum dağıtılacak. Ayrıca, kapsamında Tohum Topu, Evde Doğal Sabun Yapımı, Solucan Gübresi Üretim ve Ev Yapımı Tarım İlaçları atölyeleri gerçekleştirilecek. 

Selda Kesgi de vereceği konser ile Tohum Takas Şenliği’ne ayrı bir renk katacak.