Batman'da jandarmanın evlere düzenlediği baskınlarda aralarından görevden alınan İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Taş'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı

Yerine kayyum atanan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Taş gözaltına alındı

Batman'da yürütülen bir soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde kent merkezi ve bazı köylerdeki evlere jandarma tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.Daha önce görevden alınan Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Taş'ın Batman'daki evine de baskın yapıldı. Yapılan operasyonda Taş ile birlikte şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındıkları öğrenildi.

ETHA'nın haberine göre; Gözaltına alınan İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Taş, Belediyesi Meclis üyesi Tahsin Yıldırım, belediye çalışanları Hüseyin Taş, Cemal Doğan, Ekrem Evruz ve Bayram Özalp ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin Batman Jandarma Komutanlığı'na götürüldükleri öğrenildi.

KARABULUT EVİNE DE BASKIN

Operasyon kapsamında İkiköprü Belediyesi Eşbaşkanı Osman Karabulut'un da evine baskın düzenlendiği, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınamadığı bilgisine ulaşıldı.

25 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Soruşturmanın gerekçesi konusunda henüz bilgi edinilemezken toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Batman'da Beşiri ilçesine bağlı HDP'li İkiköprü Belde Belediyesi'ne 7 Aralık 2019'da Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atanmıştı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçimlerinde oyların yüzde 51’ini alarak seçilen HDP’li İkiköprü Belediyesi’ne Aralık 2019’da kayyum atanmış, Belediyesinin Eş Başkanı Osman Karabulut, “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla devam eden dava gerekçe gösterilerek 7 Aralık 2019’da görevden uzaklaştırılmıştı.

Kayyum atandığı gün jandarma barikatına karşı gösterdiği direnişle gündeme gelen İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş, kayyumları halk iradesine yapılan darbe olarak değerlendirmişti.