Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) içinde yer alan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'babayiğit’ olarak tanımladığı şirketlerden biri olan BMC’nin sahibi Ethem Sancak’ın, TOGG Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldığı ortaya çıktı. Yönetim kuruluna BMC adına Bülent Denkdemir dahil dolu.

‘Yerli oto’ projesinde yönetim değişikliği: Ethem Sancak’ın ayrıldığı ortaya çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘babayiğitler’ olarak tanımladığı şirketlerden biri olan BMC’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın, TOGG Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Sancak’ın Eylül 2019’da yönetim kurulunda olduğu ancak Aralık 2019’da yerini BMC İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir’e bıraktığı görüldü.

Mehmet Gürcan Karakaş’ın CEO’su olduğu TOGG’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu yürütüyor. Yönetim Kurulu’nda ise Bülent Denkdemir dışında Tuncay Özilhan, Taha Yasin Öztürk, Kamilhan Süleyman Yazıcı, İnan Kıraç, Okan Baş, İzzet Serhat Demir, Osman Yılmaz, Ahmet Nazif Zorlu ve Bekir Cem Köksal yer alıyor.

İNAN KIRAÇ’LA İLGİLİ DE SÖYLENTİ ÇIKMIŞTI

TOGG’dan daha önce de Karsan’ın sahibi İnan Kıraç’ın ayrıldığı iddia edilmişti. Projede ortaklığın Karsan ya da Kıraça Holding yerine Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş. üzerinden yapılmış olması kafa karışıklığı yaratmış, medyada çıkan haberlerin ardından ise Kıraç’ın projeden çekilmediği ifade edilmişti.

Girişimde Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in payları yüzde 19’ar, TOBB'un payı yüzde 5 olarak açıklanmıştı.