Yerli ve milli Escobar pankartı tartışma yarattı

Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın arasındaki kavga bu defa sokağa taştı. Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tarafından asılan ve kel bir erkek görüntüsünün yer aldığı pankartta "Yerli ve milli Escobar" ifadeleri yer aldı. Tartışma yaratan pankart, polisler tarafından indirildi.

Sosyal medyada da gündem olan pankartın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik asıldığını iddia eden pek çok kişi Bakan Soylu ile adı suça karışmış pek çok ismin yan yana çekilen fotoğraflarını hatırlattı.

Mülteci karşıtlığıyla bilinen Ümit Özdağ, sosyal medyada yayılan ve yönetmeninin gözaltına alındığı 'Sessiz İstila' filmini kendisinin finanse ettiğini söylemiş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Soros taktiğidir" diyerek yanıt vermişti. Soylu, “Sessiz İstila diye bir filmle birlikte, ‘Suriyeliler Türkiye'yi istila edecekler, biz ülkemizde yaşayamayacak hale geleceğiz' gibi bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam'da bunlar için ‘hayvandan aşağı' deniyor. Bunlar böyle tipler” demişti.

Özdağ “Soylu, ‘Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi” mesajını paylaşmıştı. Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na giderek Soylu ile görüşmek istemiş fakat Soylu görüşmeye gelmemişti.