Datça Belediye Meclisi yaptığı basın açıklamasıyla, yıkılan eski Hükümet konağı binasının yerine Emniyet binasının değil üstü yeşil alan, altı otopark olarak hayata geçirilecek bir düzenleme yapılmasını istediğini duyurdu

Yeşil kazandı: Emniyet binasına geçit yok

MEHMET ERDAL / DATÇA

Datça Belediye Meclisi, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, ortak imzalı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada mülkiyeti Hazine'ye ait olan 162 ada 42 parsel numaralı arsanın Emniyet binası yerine üstü yeşil alan altı otopark olarak bir düzenleme yapılmasını istediğini duyurdu. Uzun süredir Datçalılar arasında süre gelen tartışma da böylece noktalanmış ve ortak görüş birliği oluşmuş oldu.

Belediye başkanı Gürsel Uçar'ın yaptığı açıklamaya göre, Emniyet, 21 Aralık tarihinde belediye ruhsat başvurusunda bulunmuş ve yıkılan, bugün ise fiilen otopark olarak kullanılan yere prefabrike bir Emniyet binası yapmak isteğini bildirdi.

Başkan, 15 gün sonra Emniyete verdiği yazılı cevapta, 3 Eylül’de Belediye Meclisi'nin burasının üstü yeşil alan ve altı otopark olarak düzenlenmek üzere irade ortaya koyduğunu; bunun aksi bir talebi onaylayamayacağını, söyledi.

AKP ve MHP meclis üyelerinin CHP'li meclis üyeleri ile ortak tepki vermeleri, izleyicilerce ilgiyle karşılandı. Datça Belediye Meclisi ilçenin tam kalbinde bulunan bu taşınmazda yapılacak bir meydanın zaman içerisinde halkın en yaygın kullanacağı açık bir mekân olacağını; özel günlerde, sosyal, kültürel, siyasal ve ticari etkinliklere de ev sahipliği yapabileceğini aktardı.