Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin tavrını belirledi. Muhalefetin kazanması için birinci turdaki tavır sürdürülecek, Kılıçdaroğlu desteklenecek.

Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu'na desteğini sürdürme kararı aldı
Fotoğraf: hdp.org.tr

Yeşil Sol Parti ve HDP seçim sonrası ilk MYK toplantısını dün gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarının muhasebesinin kapsamlı bir şekilde yapıldığı toplantıda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci tur yarışında, ilk turda olduğu gibi destek verme kararı çıktı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, kararın gerekçelerini bugün yayımlanacak sonuç bildirgesinde kapsamlı bir şekilde değerlendiren Yeşil Sol Parti ve HDP yönetimi, 28 Mayıs seçimlerine giden süreçte önceliğin bu seçim olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

YEŞİL SOL PARTİ TÜM GÜCÜYLE SAHADA OLACAK

Tüm enerjinin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura aktarılması gerektiği ve seçimi muhalefetin kazanması için çalışılması gerektiği konusunda fikir birliğine varılan toplantıda, parti örgüt ve yöneticilerinin tüm gücüyle sahada olacağı ve seçmeni ikinci turda da sandığa gitmesi için motive etme odaklı çalışmalar yürüteceği belirtildi.

"TAVIRMIZ İLK TURDAN FARKLI OLMAYACAK"

Yeşil Sol Parti’nin ikinci tura giden süreçteki tavrının birinci turdan farklı olmayacağı kaydedilirken sadece yöntemsel olarak bir farklılaşma olacağı ve kalabalık mitinglerden ziyade hedef odaklı toplantı ve buluşmalar organize edileceği ifade edildi.

ÖNCELİK 28 MAYIS

Mevcut seçim sonuçlarını, partinin oylarındaki düşüşü ve gelen eleştirileri de kapsamlı bir şekilde değerlendiren HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri, bu konudaki tartışmaları cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanmasından sonra derinleştirerek sürdürmeye karar verdi.