Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 2. Bölge 4. sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, YSK'ye kendi bilgisi dışında başvuru yapıldığını ve milletvekili adayı olmadığını açıkladı.

Yeşil Sol Parti'nin aday listesindeydi: Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'ndan sürpriz çıkış

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 2. Bölge 4. sıradan aday gösterdiği akademisyen, epidemiyoloji ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, YSK'ye kendi bilgisi dışında başvuru yapıldığını ve milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Konuya ilişkin Bianet'e yazılı açıklama yollayan Hamzaoğlu, "... aday adaylığı başvurusu yaptığım kabulüyle ancak" herhangi bir şekilde haberim/bilgim olmadan Yeşil Sol Parti listesinden YSK'ye adaylık başvurum yapılmıştır. Ancak, aday değilim" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Değerli Kamuoyu;

9 Nisan Pazar günü, hemen hepinizle aynı saatlerde Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı gösterildiğimi öğrendim.

Oysa HDP yetkilisi bir arkadaşımın Mart ayında telefonla arayarak, 'Sizin adınızı, milletvekili aday listesi belirlemelerinde görüşebilmek için izin istiyoruz' talebiyle başlayan konuşmamızı, 'Adaylık kararımı Partinin çalışması tamamlandıktan sonra yapacağımız ikinci bir görüşmede netleştireceğimiz' kararını vererek tamamlamıştık.

Çalışmalar devam ederken, seçim heyetinin içinden başka bir Parti yetkilisi arkadaşım 'adaylık başvuru belgelerini' şimdiden hazırlamamın, çalışmalar uzun sürebileceği için eğer adaylık kararı verilirse, herhangi bir telaş olmaması gerekçesiyle uygun olacağını paylaştı. Gerekli belgeleri yetkili arkadaşımızla yapacağım ikinci telefon görüşmesine kadar 'emanette' kalması, kullanılmaması koşuluyla kendisine teslim ettim.

Bununla birlikte, ikinci bir görüşme gerçekleşmemiş olmasına karşın, aday adaylığı başvurusu yaptığım kabulüyle ancak, herhangi bir şekilde haberim/bilgim olmadan Yeşil Sol Parti listesinden YSK'ye adaylık başvurum yapılmıştır. Ancak, aday değilim.

Bugünlerde oldukça ağır tarihsel ve toplumsal koşullardan geçiyoruz. Türkiye halkları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları, LGBTİ+'ları başta olmak üzere, hepimiz adına, kol kola, omuz omuza hayatın tüm alanlarında yapılması gereken yığınla işimiz varken, sizleri böylesi bir konuda meşgul etmek zorunda kaldığım için üzüntülerimi paylaşıyorum.

Başta Kürt sorunu olmak üzere, tüm kimlik sorunlarını demokratik yöntemlerle çözüme kavuşturduğumuz, hep birlikte sınıf mücadelesini büyüttüğümüz günlerin özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."