Yeşil yol projesi yeniden başladı: Fırtına İnisiyatifi üyeleri gözaltına alındı

TİMUR DANIŞ

Rize’ye bağlı Kavrun Yaylası’nda Karadeniz’in doğal güzelliklerinin tahrip edeceği için yöre insanlarının yoğun tepkisini çeken “Yeşil Yol Projesi” çalışmaları yeniden başladı. Çalışmaları engellemek isteyen 6'sı kadın 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 11 kişinin yayladan indirilip jandarma karakoluna götürüldüğü bildirilirken bölgedeki insanlar için de karakol önüne gelinmesi için çağrı var.

Geçen yıl Samistal'da ve Yukarı Kavron'da durdurulan Yeşil Yol projesi bu sabah Yukarı Kavron'da çalışmaya başladı. Yayla insanlarının mevsim sonu geri dönmelerini fırsat bilerek boşalan yaylaya girildi ve çalışmalar süratle başlatıldı.

Danıştay tarafından yasaklanan yol çalışması Samistal'a doğru ilerliyor. Yöre insanları yaylaya doğru hareket etmeye başladı. Ekolojistler ve yaşam savunucularına Yukarı Kavrun'a gelmeleri için çağrı yapıldı.

Fırtına İnisiyatifi'nden 30 kadar direnişçi ekskavatörün çalışmasını durdurdu. Jandarma ile tartışma başladı, Timur Danış'ın da aralarında bulunduğu İnisiyatif üyeleri gözaltına alındı.

Fırtına İnisiyatifi'nden gözaltına alınanlardan 11 kişi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Timur Danış, serbest kalmalarının ardından yaptığı açıklamada, "Ifade verdik. Özgürüm. Fakat yesil yol ekskavatoru çalışma devam ediyor" dedi.

yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194815-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194816-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194817-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194818-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194819-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194820-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194821-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194822-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194823-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194824-1.yesil-yol-projesi-yeniden-basladi-firtina-inisiyatifi-uyeleri-gozaltina-alindi-194825-1.