Yeşilçam’da ‘kötü adam’ rolleriyle tanınan Ali Güney, 66 yaşında hayata veda etti. Güney’in KOAH hastası olduğu ve 3 gün önce nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Yeşilçam oyuncularından Ali Güney, 66 yaşında hayatını kaybetti

Yeşilçam’da oynadığı ‘kötü adam’ karakterleriyle tanınan Ali Güney, yaşamını yitirdi.

Müzisyen ve yazar Onur Akay, kendine ait internet sitesinden 66 yaşındaki Ali Güney'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Akay kaleme aldığı metinde, “Yeşilçam filmlerinde hep kötü rollerde görmeye alışık olduğumuz Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Ali Güney, uzun süredir KOAH hastasıydı ve üç gün önce nefes darlığı nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağırlaşan ve solunum cihazına bağlanan usta oyuncumuzun tedavisine, uyutularak devam ediliyordu. Dün yoğun bakıma kaldırıldığını duyurduğum değerli oyuncumuzu, maalesef bugün sabaha karşı kaybettik” ifadelerini kullandı.

ALİ GÜNEY KİMDİR?

1 Ocak 1956 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya gelen Ali Güney, 9 yaşında İzmir'e gitti.

İzmir’de simit satan, fabrikalarda çalışan ve nakliyat işi bile yapan Güney, Yılmaz Güney’in bakışları ve ses tonundan çok etkilenerek sinemaya ilgi duymaya başladı. 1972 yılında fotoroman senaristliği yapan Güney, 1973 yılında da sinemaya adım attı. 1977 yılında ise yapımcılığa soyunan Güney, kısa sürede Yeşilçam’da ün yaptı.

Yönetmen Remzi Aydın Jöntürk tarafından sinemaya kazandırılan Ali Güney, daha sonra yönetmen Natuk Baytan ile tanıştı ve 20 filmde birden rol aldı. 30-40 kadar filmde de prodüksiyon amirliği, yönetmen asistanlığı yapan oyuncu, ‘kötü adam’ rolleriyle Türkiye genelinde tanınırlık kazandı.

1990’lı yıllarda ‘Hayırsız Evlat’, ‘İstanbul-Paris’ gibi tiyatro oyunlarında da rol alan ve daha sonra İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu’nu kuran Güney, okullarda gezici tiyatro yaparak çocuklara tiyatro sevgisini vermek için çabaladı.