Yeşilceli 7 kadın kooperatif kurdu

HABER MERKEZİ

Yıllarca İstanbul’da yaşayan 60 yaşındaki Eren Erdönmez, emekli olduktan sonra memleketi Ordu’ya yerleşip 7 kadın arkadaşıyla birlikte kooperatif kurdu.

Erdönmez, kooperatifin hikâyesini şu sözlerle anlattı: “Uzun yıllardır Yeşilce’ye gitmiyordum. Gittiğinde de birkaç gün kalıyordum. Ancak bu sene emekli olunca 4 ay kadar Yeşilce’de kaldım. Yaşadığım bölgede bilinmesi, tanınması gereken sadece o bölgeye özgü bitkiler olduğunu gördüm. Üretmek ve kadınları üretime katmak için yola çıktık. Henüz daha çok yeniyiz. Şimdilik 7 kişiyiz ama tanıtım gecesi düzenledik ve orada aslında yüzlerce insanla yola çıktığımı gördüm.”

Çevresinden olumlu tepkiler alan ve destek gördüğünü söyleyen Erdönmez, “Yeşilce’de fırın olan bir yeri kiraladık ve onun yakındaki boş bir dükkânı da kiraladık. Burada da yöresel ürünleri Yeşilce Sofrası olarak açarak hizmete sunmak istiyoruz. Fırında el emeği ürünlerimizi, bölgemize özgü ve tescillenmesi gereken ürünlerimizi, yaptığımız peynirleri satıyoruz. İnsanların sadece ürünlerimizi görmesini değil buranın doğasını, tarihi mimarisini de görmesini istiyorum. Yeşilce’yi küçük Safranbolu olarak adlandırıyorum, oraya benzetiyorum. 7’den 70’e herkesin burayı tanımasını istiyoruz” dedi.