Yeşile düşman plana itiraz
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Ordu Altınordu ilçesinde bulunan doğal tabiat parkı olan Durugöl mevkiinin imar planlarının değiştirilerek betonlaşmaya açılmasına Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) itiraz etti. 

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Altınordu Belediye Başkanlığı’na verdikleri 23 Mayıs 2023 tarihli itiraz dilekçesiyle halkın Durugöl alanın park ve rekreasyon haline getirilmesi talebinin dikkate alınması istendi.

Halkın bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebiyle 110 bin imza toplayarak belediyeye teslim ettiği belirtilen açıklamada, “Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclislerinde Altınordu ilçesini kapsayan imar değişikliği tartışmaları sürüyor. Halkla, kurumlarla, ilgili kuruluşlarla tartışmadan yapılan imar değişikliğinin çözüm üretmekten çok, sorun üretir olduğuna tanık olduk. Belediye yönetimleri bu tek taraflı karar verme alışkanlığını devam ettiriyor” denildi.

PARK OLARAK KALSIN

Bölgenin doğal tabiat parkı olarak kalması ve düzenlenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “İmara açılmaması yolunda kamuoyunun ciddi karşı duruşu olduğu ve ötesinde bu karşı duruşu 110 bin ıslak imza kampanyası ile destekleyip ilgili kurumlara iletilmişliği de dikkate alınarak, imar plan tadilatına itiraz ediyoruz. İtirazımızın Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından park ve rekreasyon haline dönüştürülmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Herkesi yaşanabilir bir şehir için itiraz hakkını kullanmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.