Yeşiller Partili Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, AB’nin demokrasi ve insan hakları konusunda Türkiye’ye karşı elindeki tüm araçları kullanarak baskı kurması gerektiğini söyledi.

Yeşiller Partisi, AB’nin Türkiye’ye sert bir yaklaşım sergilemesini istiyor

Yeşiller Partili Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Alman haber ajansı DPA’ya açıklamlarda bulunarak Alman hükümeti ve Avrupa Birliği’nin (AB) ‘demokrasi ve insan hakları konusunda elindeki tüm araçları kullanarak baskı kurması’ gerektiğini belirtti.

Demokrasi değerlerini savunarak AB’nin güçlü yaptırımları formüle etmesi gerektiğini belirten Roth, “Recep Tayyip Erdoğan’ın zayıf karnı ekonomi, AB, güçlü yaptırımları açık bir şekilde formüle ederek Türkiye’ye yaptırım uygulamalı” dedi.

AB ile Türkiye ilişkilerindeki iyimserliğin neye dayandırıldığını anlamadığını da sözlerine ekleyen Roth, “Türkiye'nin Erdoğan tarafından otokratik yeniden dönüşümü nedeniyle ortak bir değerler temelinin zerresi bile kalmıyor” diyerek Erdoğan’a eleştirilerde bulundu.

“İLTİCA HUKUKUNA AYKIRI BU ANLAŞMA SONA ERDİRİLMELİ”

Yeşiller ayrıca, AB’nin Türkiye ile imzalanan mülteci sözleşmesini de sonlandırması gerektiğini savunuyor. Yeşiller Meclis Grubu Sığınmacı Politikaları Sözcüsü Luise Amtsberg, Almanya Yazı İşleri Ağı'na (RND) bir açıklama yaparak "İltica hukukuna aykırı bu anlaşma derhal sona erdirilmeli" diye belirtti.

AB devlet ve hükümet başkanlarıyla Perşembe günü bir araya gelerek Türkiye ile ilişkilerini görüşecek. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, HDP'ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi gibi konular, Avrupa Birliği kanadında rahatsızlığa yol açıyor.