Saray'ın düzenlediği yüksek maliyetli konserlere tepki gösteren Salkım, "hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için" diyerek konser vereceğini açıkladı

Yeşim Salkım'dan Saray'ın konserlerine karşı ücretsiz halk konseri

Cumhurbaşkanlığının koronavirüs nedeniyle evde kalınan dönemde başlattığı konser etkinliklerine katılan şarkıcıların aldığı ücretler dudak uçuklatmıştı.

İletişim Bakanlığı, 30 milyon lira iddiasını yalanlasa da konserler için bütçe ayrıldığını doğrulamıştı.

Konserlere tepki gösteren isimlerden bir olan Yeşim Salkım, sosyal medya hesabından belediyelere seslendi:

"Bugün itibari ile ayağınıza geliyorum kampanyasını başlatıyorum kapısı açık tüm belediyeler bana yer vermeye hazırsa geliyorum hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için duyurun herkese istediğiniz yerde"

Twitter hesabından başka bir paylaşım yapan Salkım, bir konser tarihi belirlediklerini açıkladı. 19 Haziran Cuma günü evinin arka bahçesinde konser vereceğini duyuran Salkım, konserin YouTube ve tüm sosyal medya hesaplarından yayınlayacağını açıkladı.

'İstanbul Yeditepe Konserleri' serisine çıkan isimler şöyle:

Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş