Ve dün gece Atatürk Havaalanı katliamını yaşadık.
Bıktık bu kalleş ölümlerden!..
Bombayla parçalanan insanların acısını yaşamaktan. Yeter artık! Yeter artık!..
Kaçıncı kez bu başlığı kullandım. Oturdum saydım.
6 Haziran 2015’ten bugüne kadar bilinen 15 bombalı saldırı olmuş.
290 canımızı kaybetmişiz. 1589 kişi yaralanmış!..
• • •
Siyasetçilerin hamaseti her olay sonrasında aynı. Değişen bir şey yok.
Hatta bazen “gemi azıya almışlar” bile; “Yeter artık iktidar istifa etmelisin” diyenlere, hemen olayı kapatmak için yayın yasağı koyanlara tepki gösterenlere beddua bile etmişler… Tıpkı Şamil Tayyar gibi; “Yayın yasağını eleştirenler umarım böyle bir patlamada can verirler!..” diyebilmişlerdir.
• • •
Bu sözler iktidarın aczini açıklıyor.
Şurası kesin; RTE/AKP iktidarı terörü durduramaz!..
Çünkü devletin tüm kurumlarını çağın gereklerine, terörün bitirilmesine göre değil, kendi çıkarı için düzenledi.
Aylardır süren hendek çatışmalarında ya da ülkenin çeşitli yerlerinde patlatılan bombalardan haberdar olamıyor.
Irak ve Suriye’de oynadığı yanlış politikalar nedeniyle yarattığı kaos, terörü ülke içine taşıdı. Sınırlarımız korunmuyor!..
Dağıttığı Emniyet İstihbarat Teşkilatı, sırdaşı MİT müsteşarı ve elinden GES’i (Genelkurmay Elektronik İstihbarat)alınan TSK artık etkin istihbarat yapamıyor. Güvenlik güçleri sadece karşılaştığı teröristle çatışıyor. Teröristi tanımıyor, gücünü, yapacağı eylemleri, bağlantılarını bilemiyor.
Atatürk Havalimanı Katliamını yapan 3 terörist Suriye’den Türkiye’ye girip elini kolunu sallayarak alana gelip eylem yapabiliyor!..
• • •


1 Kasım Seçimlerinden önce Davutoğlu/RTE/AKP yurttaşa; “bize oylarınızı verirseniz bombalar patlamaz, vermezseniz bombalar patlamaya devam eder, hatta beyaz Toroslarda dolaşır” demişti. Hala bombalar patlıyor… Ölenler karşısında sorumluluğu üzerine alan hala bir kimse yok!..
Oysa geçen bir yıla bakalım. Bilanço ağır!..
1- Diyarbakır mitingi: 5 Haziran 2015’te yapılan IŞİD saldırısında 5 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.
2- Suruç Katliamı: 20 Temmuz 2015’te IŞİD’in düzenlediği saldırıda 33 kişi öldü, 100’den fazlası yaralandı.
3- 10 Ekim Katliamı: 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen Türkiye tarihinin en kanlı saldırısında 103 kişi öldü, yüzlercesi yaralandı. Saldırıyı IŞİD’li iki canlı bomba yaptı.
4- Sultanahmet saldırısı: 12 Ocak 2016’da IŞİD’in düzenlediği saldırıda 13 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.
5- 17 Şubat 2016 Ankara saldırısı: TAK’ın üstlendiği saldırıda 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.
6- 13 Mart 2016 Kızılay saldırısı: 34 kişinin öldüğü, 125 kişini de yaralandığı saldırıyı TAK üstlendi.
7- 19 Mart 2016 İstiklal Caddesi’nde intihar saldırısı: IŞİD’in saldırısında 5 kişi öldü, yedisi ağır 37 kişi de yaralandı.
8- Mardin Kızıltepe saldırısı: 2 Nisan 2016’da PKK’liler tarafından Askerlik Şubesi’ne yapılan saldırıda 1kişi öldü; üçü çocuk, ikisi asker 11 kişi de yaralandı.
9- 27 Nisan 2016 Bursa saldırısı: TAK’ın üstlendiği saldırıda 13 kişi yaralandı.
10- 1 Mayıs 2016 Gaziantep saldırısı: Emniyet Müdürlüğü önünde IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 2 polis memuru şehit oldu, 18’i polis 22 kişi yaralandı.
11- Diyarbakır Dürümlü’de patlama: 2 Mayıs’ta PKK’ye ait patlayıcı yüklü kamyonun infilak etti, 16 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.
12- Sancaktepe saldırısı: 12 Mayıs’ta askeri aracın geçişi sırasında yapılan saldırıda 8kişi yaralandı. Saldırıyı PKK üslendi.
13- 7 Haziran 2016 Vezneciler saldırısı: TAK’ın üstlendiği saldırıda 7’si polis 11 kişi hayatını kaybetti. 36 kişi yaralandı.
14- Mardin Midyat Saldırısı: 8 Haziran 2016’da ilçe emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda bir polis ve iki vatandaş öldü, en az 30 kişi yaralandı.
15- 28 Haziran Atatürk Havalimanı Katliamı: Önceki akşam düzenlenen saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD’le ilişkili 3 kişinin düzenlediği bilgisi veriliyor.
• • •
Tüm bu katliamlar olurken yöneticilerimiz ne diyor!..
Mesela dönemin başbakanı Davutoğlu; “Aslın elimizde intihar eylemini yapacakların listesi var. Ancak eylem yapmadıkları için tutuklayamıyoruz. Eylem sonrası toplayıp hukuka teslim ediyoruz!”
Anakara Garı katliamıyla ilgili; “IŞİD, PKK, DHKP-C, MLKP ve tüm bu suçu işleyecek örgütlerle ilgili soruşturma sürüyor. Yapanlar arasında adeta bir kokteyl havası seziliyor!..”
Bir başka örnek; Davutoğlu, Ankara Katliamı’na ilişkin yaptığı açıklamada bir pot daha kırıyor. Davutoğlu Suruç’ta kendini patlatarak öldüren canlı bomba Abdurrahman Alagöz’le ilgili “Suruç’ta katliamı yapan Abdurrahman Alagöz yakalanarak hukuka teslim edildi” diyor.
Daha pek çok örnek verilebilir...
• • •
Ancak sonuç ortada, Türkiye terörle mücadele edemiyor!...
Ya da etmek istemiyor!..
Bu kanlı ortamdan yararlanmak isteyen ve ne pahasına olursa olsun ülkenin rejimini değiştirerek kendi ikbalini düşünen bir anlayış bizi kanlı bir serüvene götürüyor…