'Yeter söz işçinin!' diyen Sınıf Tavrı Kurultayı toplanıyor

Sınıf Tavrı Hazırlık Komitesi yaptığı bir çağrı ile işçileri, emekçileri 28 Ekim'de düzenlenecek Sınıf Tavrı Kurultayı’na çağırdı.

Yapılan açıklamada, 'Yankisi, patronu, tekelleri sahneden çekilsin, Yeter, söz işçinin!' denilerek, mücadele çağrısında bulunuldu.

Ayrıca açıklamada MESS`e karşı tarih yazan metal işçileri, Şişecam`a kafa tutarak 90 Trakyalı ismini tarihe yazdıran cam işçileri, başta üçüncü havalimanı olmak üzere tüm şantiyelerde ayağa kalkan inşaat işçileri, “sömürüye son” diyen turizm işçileri, tezgâhlarda hayatı dokuyan tekstil işçileri, “plazalarda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen finans işçileri ve diğer sektörlerdeki işçiler yan yana geliyor. Sınıf Tavrı`nın çağrısı sadece sektörlerdeki işçilere değil, aynı zamanda sınıf sendikacılığı ilkesiyle mücadele eden sendikacılara, emeğin mücadelesine ömrünü vermiş hukukçulara, akademisyenlere, iktisatçılara, gazetecilere ve mühendisleredir. Sınıf Tavrı, öncü işçileri ve işçi sınıfı mücadelesine destek veren tüm uzmanları “Yeter Söz İşçinin” kurultayına çağırıyor.” denildi.

Sınıf Tavrı Kurultayı 28 Ekim Pazar günü saat 14.00 da İstanbul’da bulunan Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Merkezi`nde gerçekleştirilecek