YeY’in yeni single’ı “Closer” tüm dijital platformlarda

Deep House müziğinin başarılı temsilcilerinden YėY’in yeni single’ı “Closer” Xgergedan etiketiyle şimdi tüm dijital platformlarda.

Ethno Deep House müziğinin başarılı temsilcilerinden YėY, 3 farklı versiyonun yer aldığı “Closer” adlı single çalışmasıyla şimdi tüm dijital platformlarda.
Alman Prodüktör ve vokal David König, Türk bağlama ve nefesli saz enstrümanist Uğur Köse ve İtalyan perküsyonist Santino Scavelli’den oluşan YėY, 2016 yılında Almanya’da kuruldu.

YeY adı bir neolojidir. Kültür, köken ve dilden bağımsızdır. Kibar, kozmopolit ve açık fikirli tını anlamına gelen Yey, yeni çalışmalarını “farklılıkları bir araya getirmek ve yeni bir şey yaratmak için “Closer” şarkımız, bizim isyanımızdır” şeklinde yorumlamaktadır.

YeY hakkında

2018 Mayıs ayında River” adlı single’ını yayınlayan grup ardından Temmuz 2018’de Falling adlı single çalışmasını müzikseverlerle paylaştı. Kendi ürettikleri Deep House şarkıları sahne üstünde elektro bağlama, vokal ve perküsyon enstrümanlarını da kullanarak harmanlayan grup, doğadaki dalga sesini ya da organik herhangi bir sesi mobil cihaz ile kaydederek, bu seslerden yeni synthler yaratıyor. Türk müziğinin geleneksel enstrümanları olan bağlama ve duduk, Hint müziğinden tanıdığımız kanjira ve yine Ortadoğu ile Akdeniz müziğinde öne çıkan darbuka ile tef gibi otantik enstrümanlar da kullanan YėY, tam anlamıyla otantik çalmamakla birlikte literatürde var olan House müziğe bu enstrümanları entegre etmektedir.

YėY, 2019’da Avrupa ve Türkiye'de vereceği konserlerde müzikseverlerle buluşacak.