AFAD’ın yaptığı son açıklama, deprem felaketindeki acı bilançoyu gözler önüne serdi. Açıklamaya göre şimdiye kadar yıkıldığı tespit edilen kadar yıkıldığına ilişkin ihbar gelen ancak henüz teyit edilemeyen bina varmış!

Yıkılan bina sayısı kadar ‘yıkıldı ihbarı’ gelen ancak hala teyit edilemeyen bina varmış!
Fotoğraf: AA (Malatya, Yeşilyurt)

Türkiye tarihinin gördüğü en büyük ve en yıkıcı deprem felaketlerinden biri yaşanıyor. Doğrudan etkilenen 10 ilde, Kahramanmaraş merkezli iki depremin üzerinden yaklaşık 30 saat geçmesine rağmen hala enkaz altında çok sayıda kişi olduğu tahmin ediliyor. AFAD’ın yaptığı son açıklama ise devletin yıkılan bina sayısını dahi hala tam olarak bilmediğini gösterdi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 7 Şubat (bugün) 09.30 itibariyle yaptığı son açıklamada yaşamını yitiren yurttaş sayısının 3 bin 381, yaralı sayısının ise 20 bin 406 olduğunu açıkladı.

Tatar, resmi kurumlarca hala teyit edilememiş binlerce ‘yıkıldı’ ihbarı bulunduğunu da açıkladı.

Tatar, “Şu ana kadar teyit edilmiş yıkılmış olan bina sayısı 5 bin 775, bununla birlikte henüz teyidi yapılmamış ama ‘yıkıldı’ ihbarı gelen bina sayısı 11 bin 302. Ancak bu ihbarın içinde yıkıldığı teyit edilen bina sayısı 5 bin 775” dedi.

Tatar’ın açıklaması, ilk depremin üzerinden geçen 1 günü aşkın sürede, neredeyse yıkıldığı tespit edilen kadar henüz tespit edilemeyen bina olduğunu gösterdi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Bölgede şuanda 24 bin 443 personel görev yapmakta” açıklamasında da bulundu.