Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu, yıkılan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olması için eylem yaptı. Eylemde alanın halkın ortak yararı için planlanması talep edildi.

Yıkılan Buca Cezaevi'nin yeşil alan olması için eylem

BirGün EGE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yıkılan Buca Cezaevi’nin arazisinin yüzde 75’ine 26 metre yüksekliğinde konut ve ticari alan yapacağı plana karşı çıkarak eylem yaptı.

Şirinyer'de yapılan eylemde Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu adına açıklama yapan Savaş Candemir, Buca Cezaevi binasının kamusal ihtiyaç nedeniyle değil tamamen rant amacıyla çok hızlı bir şekilde yıkıldığına vurgu yaptı.

Candemir, "Buca Cezaevi alanına ilişkin olarak, Yıkılan Çevre, Şehircilik Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları ile; alanın yaklaşık yüzde 70'inde Ticaret ve Konut Alanları belirlenmiştir. Sosyal, teknik ve yeşil altyapı yoksunu ilçemizde böyle bir yoğunluk getirilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Candemir, şunları söyledi: "Olası bir afet anında kentlilerin bir şekilde sığınacağı bir Toplanma Alanına çevirilmesini istiyoruz. Halkımızın beton binaların gölgesinde değil ağaçların gölgesinde nefes almasını istiyoruz. Kamusal mülkiyetin bir azınlığı çıkarı için değil halkın ortak yararı için planlanmasını istiyoruz. Trafik sıkışıklığı nedeniyle evine, işine, okuluna gitmekte zorlanan halkımızın daha fazla zorlanmasını istemiyoruz. İnsan hakları açısından kabul edilemez olaylara sahne olmuş Buca Cezaevi alanının geçmişiyle ilişki kurularak halkın ortak ihtiyacını karşılayacak yeni bir 'Kültürpark Alanı' olarak planlanması için sessiz kalma itiraz et."