‘Yıkım’ ittifakı

Mustafa BİLDİRCİN

Asım Balcı’nın başkanlığındaki Altındağ Belediyesi, “İlçeye meydan kazandırmak ve park sorununu çözmek” amacıyla eski belediye binasının yıkılmasına karar verdi. Yıkımın ardından belediyenin, İller Bankası’nın Dışkapı’da bulunan yerleşkesine taşınacağı bildirildi. Belediye, yıkım için 28 Ekim’de ihale düzenledi. İdarelere, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen parasal limiti aşmamak koşulu ile kullanma izni verilen pazarlık yöntemiyle düzenlenen ihalede üç şirketten teklif alındı. Yıkım işinin yaklaşık maliyeti ise 718 bin 109 TL olarak hesaplandı.

635 BİN TL’YE ANLAŞMA

Teklifleri değerlendiren Altındağ Belediyesi, 14 Kasım’da GP Yıkım İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı. Sözleşmenin maliyeti ise 635 bin TL oldu. Eski belediye binasının yıkımına yönelik işlemlerin 15 Kasım’da başladığı, 19 Aralık’ta da bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

YÜKLENİCİ MHP’Lİ

Belediye ile anlaşma yapan şirketin yönetiminden ise MHP’li bir isim çıktı. Şirketin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne kayıtlı şirket yetkilileri arasında bulunan Gökhan Polat’ın, bir dönem MHP Keçiören Başkan Vekilliği yaptığı ortaya çıktı.

MEYDAN YAPILACAK

Yıkımın ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 12 bin metrekarelik alanı meydana dönüştürecek. Ekim 2023’e kadar yetiştirilmesi planlanan meydanın altına kapalı otopark inşa edilecek.