Bugüne dek daha çok altılı masayı kurumsallaştırmaya dönük açıklamalar yapmayı yeğleyen Kılıçdaroğlu, artık kendi çözüm önerileri ve parti kampanyalarıyla ‘Cumhurbaşkanlığı yolunda’ yapı taşlarını döşüyor.

Yıkım yerine çözümü anlatacak
Fotoğraf: Depo Photos

Hüseyin ŞİMŞEK

Kamuoyu araştırmalarına göre oy oranı AKP’ye yaklaşan CHP, iktidarını garanti altına almak için çalışmalarına hız kazandırdı. Seçmenin iktidara gelecek partiden ve Cumhurbaşkanı’ndan beklentilerini masaya yatıran CHP yönetimi, daha cesur, gündemi belirleyen ve “sorunları çözen” parti imajına kavuşmak için yeni adımlar atmaya başladı.

Gelecek yıl yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinden birinci olarak çıkma hedefiyle çalışmalarını sürdüren CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar sıklıkla vurguladığı "iktidarın neden olduğu yıkım" yerine bundan sonra bu yıkımı ne şekilde düzelteceğini anlatacak. Edinilen bilgiye göre, anketlerde halkın sorun çözme hedefindeki partilere ilgisini gözlemleyen parti yönetimi, yeni bir sayfa açma ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında vatandaşın “umutlanacağı” bir süreç yürütme kararı aldı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları bu süreçte iktidarla tartışmalar yerine "Yeni dönemde sorunsuz bir ülke" mesajları ile kamuoyunun gündemine gelmek istiyor.

Bugüne kadar yaptığı açıklamalarda ve gerçekleştirdiği mitinglerde iktidara yüklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir Mitingi ile birlikte söylem değişikliğine giderek daha çok kendi ismi üzerinden "seçmene mesaj” vermeye başladı. "Sorunların farkında olan ve çözüm önerileri olan lider"in seçmende daha çok ilgi uyandırdığını tespit eden parti yönetimi, gelecek haftalarda gerçekleştireceği halkla buluşmalarda da aynı yöntemi izleyecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca altılı masa birlikteliğinden çok kendisine ve partisine ait çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşacak. Böylece CHP’nin birinci parti imajını pekiştirmek isteyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine kadar tüm sorunlara karşı ortaya koyduğu çözüm önerileriyle de öne çıkma hedefinde. CHP ve Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki planı, seçim ilan edildiğinde kamuoyunun doğal Cumhurbaşkanı ve iktidar adayı olabilmek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem belirleme ve sorun çözme konusunda attığı adımları BirGün’e değerlendiren kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu, “Seçmen, geçmişe değil, geleceğe ve umuda oy verir. Kemal Kılıçdaroğlu da tam olarak bu umudu aşılıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun iktidar olma yolunda bir duvar ördüğünü, bu duvarın en alt kısmında iktidarın geçmiş dönem icraatlarına yönelik eleştirilerin bulunduğunu kaydeden Uslu, “Duvarın devam kısmında ise bu sorunları çözecek kesim olarak kendisini ve partisini gösteriyor. Seçmenden de son derece olumlu bir geri dönüş aldığını söylemek mümkün” diye konuştu.