Yıkıma 'nereye gideceğiz' tepkisi

İstanbul Valiliği’nin, devlet ormanlarında 2017'den sonra usulsüz yollarla yapılan 315 muhtelif cinste kaçak yapının yıkılacağını duyurmasının ardından Beykoz ve Arnavutköy'de yıkıma başlandı.
Valilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kaçak tespit ve yıkım çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Devlet ormanlarında usulsüz yollarla yapılan 315 muhtelif cinste kaçak yapının yıkılacağını duyuran Valilik, 103 adet yapı kayıt belgesinin de iptal edildiğini duyurdu.

BEYKOZ’DA GERGİNLİK

Bunun üzerine Beykoz ve Arnavutköy'de kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Beykoz Yeni Mahalle'de ormanlık alana yıkım için gelen ekipler ile bazı ev sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Yıkıma direnen iki kişi gözaltına aldı. Gerginliğin ardından ekipler daha önceden boşaltılan evlerde yıkımlara başladı.
Arnavutköy'de ise sabah saatlerinde Boğazköy'de bulunan ormanlık alana giden ekipler, usulsüz olarak yapıldığı tespit edilen iki yapıyı yıktı. Kendilerine kesin net bir bilgi verilmediğini söyleyen Ömer Durmuş, şöyle dedi: "Devletin o kadar kurumu var, bir tebligat gönder en azından."

Ayşe Koldaş isimli bir yurttaş ise "Sabaha kadar oturdum ağladım 'nereye gideceğim' diye. Ben 75 yaşındayım bu yaştan sonra nereye gideceğim, kime sığınacağım? Bize hak tanınsın bir yol gösterilsin” ifadesini kullandı.