Yıldırım’dan adaylık sonrası istifa sorusuna “bakacağız” yanıtı

SEBAHAT KARAKOYUN

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bütçe görüşmelerinin tamamlanacağı bugün istifa edeceği idialarını yalanlarken, adaylığı açıklandıktan sonraki tutumu konusunda net bir şey söylemekten kaçınarak, “Bakacağız” dedi.

Binali Yıldırım, TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken dün geceyarısı muhalefet ve iktidar kulisini ziyaret etti. Muhalefet kulisindeki sohbeti sırasında bugün istifa edeceği iddiaları gündeme geldi.

İstifa haberlerini yalanlayan Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Haber yalan ama içerik çok doğru. İstifa etmeniz gerekiyor. Anayasaya göre adaylığınızın ilan edildiği toplantıya bile katılamazsınız” sözleri üzerine “Farklı düşünenler de var ama senin gibi düşünenler de var. Bakacağız” karşılığını verdi.

Yıldırım’ın bu yanıtının ardından Özel, “İstifa etmemeniz bizim işimize gelir çünkü bu kararınızı, İstanbul’u kazanacağınıza yönelik endişe duyuyor olduğunuz biçiminde değerlendiririz”diye devam etti.

HDP’li vekil “Demirtaş için devreye girin” dedi

Sohbete katılan HDP’li Filiz Kerestecioğlu, Selalattin Demirtaş tutukluluğunu gündeme getirdi. Kerestecioğlu’nun “ Selahattin Demirtaş, şiddete en mesafeli olan bir vekilimizdi. Onun bırakılması için de tıpkı Enis Bey konusunda olduğu gibi gayret göstermeniz gerekiyor. Gerekli yerlere söyleyin” sözlerine Yıldırım, “Kime söyleyeyim” diye karşılık verdi. Filiz Kerestecioğlu da “Siz kime söyleyeceğinizi daha iyi bilirsiniz ama kime söyleyecekseniz söyleyin” dedi.