HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde açlık grevini sürdüren siyasi tutukluların aileleri, HDP’nin Salı günkü grup toplantısına katılmaya hazırlanıyor. Bu ailelerden Bafra T Tipi Cezaevi’nde 47 gündür açlık grevinde olan siyasi tutuklu Abdullatif Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım BirGün’e konuştu. Peş peşe verilen disiplin cezaları nedeniyle kardeşini yaklaşık 1 aydır göremeyen Yıldırım, kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesinde tecrit […]

Yıldırım: Susulan her saniye cinayettir

HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde açlık grevini sürdüren siyasi tutukluların aileleri, HDP’nin Salı günkü grup toplantısına katılmaya hazırlanıyor. Bu ailelerden Bafra T Tipi Cezaevi’nde 47 gündür açlık grevinde olan siyasi tutuklu Abdullatif Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım BirGün’e konuştu. Peş peşe verilen disiplin cezaları nedeniyle kardeşini yaklaşık 1 aydır göremeyen Yıldırım, kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesinde tecrit kırılana kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı olduğunun mesajını verdiğini aktardı.

Kardeşine destek olmak için 34 gün açlık grevi yapan Yıldırım, şunları ifade etti: “Kardeşim açken yemek yiyemiyor, uyuyamıyordum. Bu yüzden ona destek olmak ve ne yaşandığını anlamak için bende 34 gün açlık grevine girdim. O da 26 Aralık’tan bu yana açlık grevinde” dedi. Açlık grevindeki tutukluların talebinin meşru olduğuna değinen Yıldırım, hiçbir cana zarar gelmeden, kalıcı hasar olmadan taleplerin kabul edilmesini istedi. Yıldırım, son olarak çok geç olmadan demokratik kitle örgütlerine harekete geçme çağrısında bulundu.