Küçükçekmece'de zemininde yıldız motifinin çizili olduğu bir çocuk parkında "PKK sembol ve renklerinin kullanıldığı" iddiasıyla Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ve Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı görevden uzaklaştırıldı. Valilik, 'parktaki materyalllerin kaldırıldığını' açıkladı. Küçükçekmece Belediyesi'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın manipüle edildiği ifade edilmişti.

Yıldızdan 'terör' çıktı: Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki bir çocuk parkında "PKK sembol ve renklerinin kullanıldığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu materyallerin kaldırılmasına karar verildiği ve parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu belirtilen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu’nun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Valilik ayrıca, Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı’nın da görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

kucukcekmece-belediye-baskan-yardimcisi-gorevden-uzaklastirildi-804470-1.
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde “PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikâyet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine”, söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır. Küçükçekmece Kaymakamlığının konuya ilişkin 12.11.2020 tarihli yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.”

kucukcekmece-belediye-baskan-yardimcisi-gorevden-uzaklastirildi-804421-1.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ MANİPÜLE EDİLDİ DEMİŞTİ

Konuya ilişkin Küçükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir” denilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

“Son günlerde çeşitli mecralarda Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi’ye yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’nde yer alan Atatürk Parkı’nı çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda bir parka sahip olması için tamamladığımız beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrasında söz konusu park tasarımları kaldırılmış ve ilgililer hakkında soruşturmalar başlatılmıştır. Tüm süreci Küçükçekmeceliler ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Fakat parktaki uygulamalar üzerinden yapılan bazı manipülatif yorumlar, eleştiri boyutunu aşmış, hakaret seviyesine gelmiş, farklı platformlarda belli bir emirle hazırlandığı açık olan haberlerle birlikte karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.”