Diego Armando Maradona… Futbol tarihinin en büyük sihirbazı, 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Arjantinli’nin ölümü, dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanla birlikte yeşil sahaların yıldızlarını da yasa boğdu. Messi’den Zidane’a, Cantona’dan Totti’ye futbolun ikonları, yazdıkları duygusal mesajlarla büyük ustaya veda etti. İşte o birbirinden güzel mesajlar...

Yıldızlar, Maradona’ya böyle veda etti: Süper kahraman değil, onun gibi olmak istedik

Lionel Messi: Tüm Arjantinliler ve futbol için çok üzücü bir gün. Bizi bırakıyor ama gitmiyor. Çünkü Diego sonsuz. Onunla yaşadığım tüm güzel anıları unutmayacağım. Tüm ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum.

Zinedine Zidane: Futbola kattığın büyü için teşekkürler. Futbol dünyası, bir dehayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809638-1.

Ronaldo: Sporumuz en büyük idollerinden birini kaybetti. Çocukluğumda yeteneği bana ilham veren harika bir arkadaşımı kaybettim. Senin mirasın sonsuz. Sahadaki sihrin asla unutulmayacak. Huzur içinde yat arkadaşım.

Cristiano Ronaldo: Bugün ben bir arkadaşıma, dünya da ebedi bir dehaya veda ediyor. Tüm zamanların en iyilerinden biri. Benzersiz bir sihirbaz. Çok erken ayrılıyor, ancak sınırları olmayan bir miras ve asla doldurulmayacak bir boşluk bırakıyor. Huzur içinde uyu, asla unutulmayacaksın.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809639-1.

Pele: Umarım bir gün gökyüzünde birlikte futbol oynayabiliriz.

Michael Platini: Ona hayranlık duyuyordum ama rekabet de vardı. Her ikimiz de zirvede olamazdık. Çok üzgünüm. Giden bizim geçmişimiz.

Karl-Heinz Rummenigge: Diego Maradona ile tarihin en büyük futbolcularından biri bizden ayrıldı. Bayern Münih, onun yakınlarıyla, memleketi Arjantin ile ve tüm taraftarlarıyla birlikte yas tutuyor. Ona karşı oynama onurunu yaşadım. Sahada onunla karşılaştığım için gururluyum. Diego Maradona kazanacak ne varsa her şeyi kazandı ve bilhassa futbolun güzelliğini sevenlerin herkesin kalplerini.



yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809640-1.

Eric Cantona: Seni özleyeceğim Diego ama benim için ölmedin. Nasıl hissettiğimi söyleyecek sözlerim yok.

Gary Linekeer: Benim jenerasyonumun açık ara ve tartışmalı da olsa en iyisi... Kutsanmış ve sorunlu bir hayattan sonra Tanrı'nın ellerinde biraz huzur bulacak.



yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809641-1.

Lothar Matthaeus: Dostum, huzur içinde yat.

Diego Simeone: Zor. Seni telefonla arayıp Diego'nun öldüğünü söylediklerinde, 'Diego ölmez' diye düşünüyorsun. Olumlu ve olumsuz şeyleriyle savaşmak için tüm isyanını aktaran ama her zaman ileriye giden bir Arjantinli, bizi terk ediyor. Futbol oynarken heyecanlanmanın yolu ona bakmaktan geçti. Maradona, biz çocukken rehberimizdi. Her zaman bizimle olacak, özellikle Arjantinlilerle…

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809642-1.

Pablo Aimar: Bir süper kahraman olmaktansa onun gibi olmak istedik. Huzur içinde yat, Diego Armando Maradona.

Javier Zannetti: Futbol için teşekkürler! Bize verdiğiniz her şey için teşekkür ederim… Huzur içinde yat Diego!

Jorge Valdano: Onunla vedalaşmak için futbol sahasından daha iyi bir yer yok. Tüm Arjantin ve futbolu seven herkes ağlayacak. Top bile ağlayacak.

Claudio Paul Caniggia: Perişanım. Hiçbir kelime nasıl hissettiğimi ifade edemez

Carlo Ancelotti: Sen her zaman bir dahiydin. Bugün çok üzücü bir gün ve büyük bir kayıp. Ama sen dostum, ebedisin. Hoşçakal Diego.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809646-1.

Peter Shilton: Maradona, sorgulamadan oynadığım en büyük futbolcuydu.

Jürgen Klopp: 53 yaşındayım, tüm futbol hayatım boyunca, Maradona benim bir parçam oldu. Diego sansasyonel bir adamdı. Üç büyüklerden biriydi; Maradona, Messi, Pele.

Francesco Totti: Sen futbolun tarihini yazdın, hoşça kal Diego.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809647-1.

George Hagi: Maradona gitti, söyleyecek sözüm yok. 1990'da Dünya Kupası maçında Napoli'de bana sahada çok iyi davranmıştı. Maçtan sonra soyunma odasında onun formasını isteyip almıştım.

Ronaldinho: Arkadaşım, idolüm, 10 numaram... Bize bıraktığın tüm anlar için sonsuz teşekkür ediyorum; sahada bir oyunda ya da bir akşam yemeğinde. Sohbetlerimizi özleyeceğim. Sonsuza kadar...

Zlatan Ibrahimovic: Maradona ölmedi, o ölümsüz. Tanrı, dünyaya tüm zamanların en yetenekli futbolcusunu bir hediye olarak verdi. Sonsuza kadar yaşayacak.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809648-1.

Andriy Shevchenko: Bana her zaman güzel duygular hissettirdin ve gülümsememe sebep oldu. Futbolu sevenler yaptıklarınızı asla unutmayacak. Huzur içinde yat sonsuz efsane.

Gabriel Batistuta: Sonsuza kadar teşekkür ederim, senin için ağlıyorum. Aile üyelerinize eşlik ediyorum. Huzur içinde yat, sevgili Diego.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809656-1.

Rivaldo: Birbirimize karşı asla unutmayacağım büyük bir sevgi ve hayranlık duyduk. Dev bir kalbi olan inanılmaz bir insan. Tanrı aile üyelerinin, futbolseverlerin ve Arjantin halkının kalbini teselli etsin

Kylian Mbappe: Sonsuza kadar futbol tarihinde kalacaksın. Tüm dünyaya verdiğin güzellikler için teşekkürler. Lanet olsun sana 2020.

Kalidou Koulibaly: Bana söylediklerini asla unutmayacağım. Her şey için teşekkürler. Huzur içinde yat.

yildizlar-maradona-ya-boyle-veda-etti-super-kahraman-degil-onun-gibi-olmak-isterdik-809657-1.