Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yılın ilk ihracat rakamlarını açıklayarak, "İhracatımız geçen yılının ocak ayına göre yüzde 17 artarak 17.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Yılın ilk ihracat rakamları açıklandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Dış ticaret ocak ayında yüzde 38 artışla 45,6 milyar dolara yükseldi. Ocak ayı ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar oldu. Bakan Muş, bu rakamın tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu söyledi.

Bakan Muş, "Geçtiğimiz yıl ihracatta Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmıştık. Ekonomideki rotamız yatırım, üretim, ihracat ve istihdam. İhracatçı sayımız 101 bini aştı. İhracatımız daha güçlü ve çeşitli bir yapıya kavuşmuştur. İhracatımız geçen yılının ocak ayına göre yüzde 17 artarak 17.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı. İthalat ise 28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 artışla 45.6 milyar dolara yükselmiştir. Ocak ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı enerji hariç yüzde 88.3 olarak kaydedildi" dedi.